Amsterdam wederom duurste terrasstad

Ja hoor, Amsterdam is ook in 2016 de koploper op de lijst van duurste terrassteden van Nederland. Dat verklaart waarom mijn portemonnee altijd zo snel leeg is. Want wie in de mooiste stad van het land een rondje bestaande uit twee koffie, twee fris, twee bier en twee rosé geeft, is 23,60 euro kwijt. Maar als Amsterdam zo duur is, naar welke terrasstad kunnen we dan beter gaan?

Een rondje op het terras kost in Breda € 3,18 minder dan in Amsterdam en is daarmee de goedkoopste stad uit de test. Met name liefhebbers van een kop koffie of glas rosé kunnen het best naar Breda, waar de gemiddelde prijs respectievelijk € 2,15 en € 3,19 bedraagt. Breda wordt gevolgd door Almere, met het goedkoopste fluitje van Nederland. Wie liever een glas fris drinkt kan het beste naar Zwolle.

Wie denkt in Haarlem, Den Haag of ‘s-Hertogenbosch goed te zitten heeft pech, die steden zijn respectievelijk de nummers 2, 3, en 4.

Hip en happening

En als je dan toch op een terras zit wil je er natuurlijk wel een beetje fancy bij zitten. Dat doe je met een gin tonic, want dat is dé trend op het terras. Verder natuurlijk de speciaalbieren en Radlers. Oja, alcoholvrije drankjes worden ook steeds populairder. Met een limo’tje, zelfgemaakte ijsthee of een ginger ale mag je gezien worden.

Cheers!

X Finance Chick

 

Leave A Comment

Your email address will not be published.