Besparen op festivals

Dit weekend was ik met vriend Femke op Madnes. Een vet cool festival op Ameland. Surfen, chillen. Heel leuk, heel gezellig, maar ook best prijzig. Ieder biertje die je bestelt kost een munt, elke maaltijd een godsvermogen. Dat moet goedkoper kunnen! 7 tips om te besparen op festivals.

Koop je festivalkaartje op tijd

Voor sommige festivals kun je je kaartje al veel eerder mét korting kopen. Houd de website en Facebookpagina ruim op tijd in de gaten om te zien wanneer je het ticket van jouw lievelingsfestival kunt aanschaffen.

Ga bekers rapen

Vaak zit er op festivalbekers statiegeld. Lever er 10 (of 5 of 15) in en ontvang een drankmuntje (of soms geld). Er liggen er genoeg op de grond. Ga een uurtje rapen en je drank is de rest van de avond betaald.

Koop een plas-partout

Plassen, 1 euro. Ga nog een paar keer en voor je het weet ben je een tientje kwijt aan wc-bezoekjes. Koop bij je eerste toiletbezoek een plas-partout, dan hoef je de rest van de avond niets meer te betalen.

Drink water

Als het warm is zijn festivalorganisatoren verplicht gratis water aan de festivalgangers te bieden. Neem een leeg flesje mee het terrein op (als dat mag) of scoor er één op het terrein. Neem ook wat dopjes van huis mee, soms is het beleid dat flesjes alleen zonder dop worden verkocht. De rest van de middag hoef je alleen maar je flesje bij het gratis fonteintje te vullen.

Ga als vrijwilliger mee

Een festival is geen festival als er niet heel veel helpende handjes zijn. Check bij de organisatie of ze nog vrijwilligers zoeken. Een paar uurtjes kaartjes scannen, biertjes schenken of afvalprikken in ruil voor gratis toegang. Mooie deal toch?

Samen reizen

Een parkeerticket en benzine, een bus en treinkaartje.. Voor je uberhaupt het terrein op bent ben je al veel geld kwijt. Reis samen met de auto en split de kosten. En wie weet heb jij wel een vriend die een NS-kortingskaart heeft waarop jij mee kan reizen?

Slaap op de camping

Hoewel een hotelkamer duizend keer chiller is, is het budget technisch toch verstandiger om je te positioneren op de festivalcamping. Vaak is een standplaats bij de prijs inbegrepen. Tip: kies een plek aan de rand, ga niet onder een bouwlamp staan en zet je tent niet naast het wc-gebouw.

 

Have fun!
X Finance Chick

1 Discussion on “Besparen op festivals”

Leave A Comment

Your email address will not be published.