Besparen op kapperskosten

Zoals jullie weten schrijf ik vaak voor IEXGeld, maar andersom ook! Van Laura Iseger leende ik deze blog met handige tips om te besparen op kapperskosten. Doe er je voordeel mee, als je haar maar goed zit. 😉

Besparen op je kapperskosten? Wat minder vaak naar de kapper gaan is een optie. Nog goedkoper is het natuurlijk om je moeder (of man, vader, vriend of vriendin) je haar laten knippen. Of dat een goed idee is, is aan jou.

Het is nog beter om eens goed onderzoek te doen. De prijsverschillen tussen kappers kunnen namelijk behoorlijk oplopen. Wassen, knippen, drogen kan bij de ene kapper voor nog geen 20 euro en bij de ander betaal je wel 40 tot soms zelfs 80 à 90 euro.

Binnen één gemeente zijn de verschillen vaak al groot, maar regionaal zijn er meer prijsvoordelen te halen. In kleine dorpjes in het oosten en noorden van Nederland kost eenzelfde behandeling vaak minder dan in het westen van het land.

Een andere, goedkopere optie is de kappersakademie. Je kunt daar terecht voor een bijzonder kapsel, maar ook voor wassen, knippen, stylen, kleuren, et cetera. En dat voor een klein prijsje.

Besparen op kapperskosten: een rekenvoorbeeld

Je gaat om de tien weken naar de kapper, dat betekent zo’n vijf keer per jaar. Wassen, knippen, drogen kost bij jouw kapper zo’n 30 euro.

Laat je dezelfde behandeling bij de kappersakademie doen, dan betaal je 16 euro (en soms nog minder). Besparing: 30 – 16 = 14 euro per keer en dat maal 5 (want je ging vijf keer per jaar naar de kapper). Dan kom je uit op een besparing van 70 euro per jaar, per persoon.

Als je ook je haar nog laat kleuren, kan je winst per keer oplopen tot wel 25 euro per keer (maal 5 is 125 euro per jaar = 1 paar nieuwe schoenen).

Eén nadeel: het duurt iets langer dan de ‘normale’ kapper, maar hé je kan niet alles hebben!

1 Discussion on “Besparen op kapperskosten”

Leave A Comment

Your email address will not be published.