Bijna # Boektober, leuke (financiële) leestips

Oktober is op social media omgedoopt tot # Boektober. Voor iedereen die uit zijn leesdip wilt krabbelen of het lezen wilt ontdekken: geef jezelf de uitdaging mee om een X aantal boeken te lezen in oktober en zo weer van het geschreven woord te genieten. Wil je ook mee doen maar weet je niet aan welke titels je moet beginnen? Ik verzamelde een aantal titels die niet alleen leuk zijn, maar waar je ook nog wat van zal opsteken (en vooruit, ik besluit met mijn top 5 niet financiële romans).

1. Het kan niet waar zijn – Joris Luijendijk

Dit pareltje bejublede ik al in deze blog. Voor als je nieuwsgierig bent naar de mensen uit het bankwezen, naar de cultuur, hun geweten.. als je zin hebt in een interessante pageturner.. dan is dit een dikke vette must read!

2.  De intelligente belegger – Benjamin Graham

Dit boek is geschreven door Benjamin Graham. In dit boek leer je dat succesvol beleggen geen hoog iq, business inzicht of voorkennis vereist. Wat nodig is (om goed te beleggen), is een goed intellectueel schema voor het maken van beslissingen en het vermogen om emoties in bedwang te houden.

3. De Prooi – Jeroen Smit

Eentje die al heel lang op mijn ereader staat en die schreeuwt om gelezen te worden: De Prooi. In oktober 2007 betaalden Belgen, Schotten en Spanjaarden 71 miljard euro om ABN Amro uit elkaar te kunnen scheuren. Een overmaat aan ambitie, arrogantie en besluiteloosheid had van De bank een ideaal slachtoffer gemaakt.In De prooi reconstrueert Jeroen Smit op aangrijpende wijze hoe topbestuurders van abn Amro jarenlang vooral gevangen zaten in interne twisten. Ze luisterden zo slecht naar de klanten, werknemers en aandeelhouders dat deze icoon, ondanks alle schitterende potentie, de regie over zijn toekomst volledig kwijtraakte.

4. No logo – Naomi Klein

Ook zo’n boek die net iets te vaak tijdens de werklunch is besproken. Terwijl we worden geconfronteerd met een volgende economische crisis, blijft Naomi Klein haar analyse van onze kapitalistische bedrijfs- en merkenwereld accuraat en krachtig. No Logo is een met talloze feiten onderbouwde kritiek op neoliberalisme, globalisering, massacultuur en uitbuiting. Maar het is óók een hartstochtelijk verhaal over mensen die zich inzetten voor democratie aan de basis, voor kleinschaligheid, cultuur en milieu, kortom, voor een samenleving waarin de mens centraal staat.

Ik vertoef de halve maand oktober in Brazilië, dus deze titels gaan mee op mijn ereader! Heb jij nog leestips? Dan hoor ik ze graag!

X Finance Chick

P.s. Geen zin in financiële boeken? Mijn favoriete romans op het moment:

  1. Verloren grond, Murat Isik
  2. Stoner, JohnWilliams
  3. 1Q83, Murakami (eigenlijk alles van deze auteur)
  4. Gisele, Susan Smit
  5. Kom hier dat ik u kus, Griet op de Beeck

P.p.s.: Boektober is een initiatief van blogger Dagmar. Je kunt hier meer lezen over het project.

4 Discussions on
“Bijna # Boektober, leuke (financiële) leestips”

Leave A Comment

Your email address will not be published.