Bonusregen: Een soort it’s raining man, maar dan een ‘Hallelunee’

Als jij zegt ‘bonusregen’ dan zie ik allemaal vlezige directeuren voor me die met glimmende schoenen en kalende hoofden uit de hemel vallen. Een soort ‘it’s raining man’, maar dan in plaats van een ‘halleluja’ een ‘hallelunee’. Ik ben misschien wat visueel ingesteld, maar wat bedoelen ze eigenlijk met een bonus en een bonusregen en is dat goed of slecht?


Bonus: “Een bonus is een buitengewone extra uitkering, bijvoorbeeld de kerstbonus. Deze worden ook regelmatig als beloningsinstrument voor het management van een bedrijf gebruikt.” Een bonusregen zijn heel veel bonussen die in een keer worden uitgedeeld.

 

Dat ik bij bonusregen slechte associaties heb is niet zo gek, want de grootste bonussen worden uitgekeerd aan de top van de organisaties. Dat we er niet allemaal over te spreken zijn is ook logisch, want het geld stroomt omhoog naar de top, of eigenlijk het kleinste gedeelte van het bedrijfsleven. En van hoge bonussen aan directeuren worden vaak wenkbrauwen opgetrokken. Kijk eens voor de grap bij de Google Nieuwsresultaten en ABN AMRO was ook nog in het nieuws.

 

Toch zette de blog in het FD over bonussen eerder deze week me aan het denken. “Je bent dom als je tegen bonussen bent’ zei professor Antoni Bokani vorige week op het congres ‘Graaien of Zaaien’’. Ik citeer: “Vind je dat de spits ongeacht zijn prestaties een miljoen moet verdienen of zou je liever € 40.000 per goal betalen?”  Net als de columnist zou ik voor het laatste kiezen. Ben ik dan toch voor bonussen?

 

Misschien wel.. maar mits een bonus een stimulans is om de directie/personeel harder te laten werken, ze niet buiten proportie zijn en de sector en markt het toelaat. Bankdirecteuren en ziekenhuisdirecteuren kunnen we overslaan. Maar in het geval van een spits of hardwerkende ondernemer? In dat geval is zo’n bonusregen misschien zo slecht nog niet.

 

It’s raining man, halleluja!

 

X Finance Chick

Leave A Comment

Your email address will not be published.