Finance Chick koopt een huis | #3: Checklist huis bezichtigen

Het appartement dat ik met mijn vriend bewoon is een klein paleisje in de leukste wijk van Amsterdam. Maar nu we alle twee grote-mensen-banen hebben begint de aanschaf van een eigen stekkie toch te kriebelen. Maar waar te beginnen? Finance Chick neemt je mee in haar zoektocht.

Aflevering 3: huis bezichtigen, waar moet ik op letten?


28 maart 2015 is er weer een Open Huizen dag. Ik baal enorm dat ik die dag niet kan (gelukkig ga ik wel iets heel leuks doen) en ben blij te zien dat op zaterdag 21 maart ook een paar huizen hun deuren open zetten. Wij gaan dus weer een rondje door de buurt!

Maar niet zonder voorbereiding, want toen we vorig jaar een rondje huizen deden werden we overspoeld door alle indrukken en zijn we na 5 huizen met de staart tussen de benen en hangende pootjes naar huis gegaan. Dat gaat ons dit jaar niet gebeuren! Ik vond de volgende 4 handige checks voor het huis bezichtigen.

 

Check 1: de wijk
Loop en rijd eens door de wijk waar je een woning op het oog hebt. Voel je je fijn in deze wijk of juist niet? Is het druk of rustig. Welke winkeltjes zijn er in de buurt? Zijn er leuke restaurantjes en cafeetjes in de buurt? Wat vind je daarvan? En wat zou je nog meer graag in de buurt willen hebben en vind je dat ook?

 

Check 2: de woning
Bekijk alle kamers en ruimtes, wat vind je daarvan? welke geluiden hoor je van buiten komen en gaat dat je storen of niet? Hoe is de indeling van de woning, vind je dat zo handig? Hoe is het huis afgewerkt en welke aanpassingen moet je nog doen? Doen de ingebouwde keukenapparaten het allemaal naar behoren? Zijn er lekkages of scheuren?

 

Check 3: rondom de woning
Wat is de stand van de zon en op welke uren van de dag heb je waar zonlicht? Hoe zit het met je privacy? Kunnen de buren makkelijk bij je binnenkijken of niet? Hoe ziet het dak, het trappenhuis  en de voordeur eruit? Wanneer is de woning voor het laatst geverfd en is er een recht van overpad?


Check 4: toegankelijkheid
Hoe goed is jouw potentiële nieuwe woning eigenlijk te bereiken? Kun je de auto makkelijk voor de deur kwijt en waar laat je je fiets? Hoe snel zit je op de goede weg naar je werk of familie en zit er in de buurt een metro-, trein-, tram- of busstation?

Ik ben benieuwd!

X Finance Chick

Leave A Comment

Your email address will not be published.