Dag creditcard

Hij kwam voor de zekerheid, maar is zes jaar gebleven. We kunnen elkaars geheimen inzien, maar zullen nooit over elkaar oordelen. Hij gaf vertrouwen en plezier. Maar na zes jaar en op 25-jarige leeftijd is het toch hoog tijd om creditcardzelfstandig te zijn. Dag gedeelde-creditcard-met-mam.

6 jaar geleden had ik veel geld gespaard voor een talencursus in New York. Mijn moeder wilde haar oudste dochter niet laten gaan zonder creditcard. En aangezien ik met mijn flexcontract in de horeca slechts 500 euro krediet kon staan, leek het een goed idee om mijn creditcard aan haar bankrekening te koppelen. Dan kon ik meer besteden, mocht ik met het eerste vliegtuig weer naar Nederland willen of in het ziekenhuis zou belanden.

En zo geschiedde

Die creditcard dan. Als het aan mij lag ging ik namelijk nooit meer terug naar huis. En ook na de weken in New York hield ik de creditcard. De smaak van het buitenland had ik namelijk wel te pakken dus die kaart zou vast nog van pas komen. En ach, de rekening was toch al betaald.

De tijd vloog door

Inmiddels zijn we zes jaar verder. De creditcard is stilzwijgend verlengd en is het enige wat mijn moeder en mij financieel aan elkaar verbindt. We kunnen elkaars rekeningen inzien, maar zullen daar nooit over praten met elkaar. Een periodiek sms’je over het onderwerp houdt ons scherp:

“Vergeet je je rekening niet  te betalen schat?” –  Jaja ben al bezig!
“Huh, wat deed jij in Antwerpen vorige week?” – Euh shoppen?
“Oeps, rekening vergeten te betalen…” – Muts, ik heb de rente al voor je betaald.

Dit was tot vorige week.

Inmiddels ben ik bijna 26 en is de tijd rijp om creditcard-zelfstandig te worden. De nieuwe pas op eigen naam is aangevraagd en onderweg. Nu moet ik die creditcardadministratie toch echt zelf gaan doen.

Spannend.

Ik ga de smsjes missen mam.

X Finance Chick

Leave A Comment

Your email address will not be published.