De vrolijk kijkende kalende man en de verrotte buitenboel

“Goedemorgen!” een vrolijk kijkende kalende man stond opeens voor mijn raam. Op zich niet raar als je op de begane grond woont. Op 1 hoog is dat toch wel even gek. “De buitenboel is hier verrot, ik kom het even opmeten.” Verbaasd liep ik naar het raam waar de vrolijk kijkende kalende man zijn vingers in ONS volgens hem totaal verrotte houtwerk poerde. “Ja, dat wordt een flinke klus, en ik ben bang dat we dan je hele kozijn moeten vervangen. De gevolgen zijn anders niet te overzien.”

Ik slikte “Wie heeft je gestuurd en wat gaat dat kosten dan?” De plannen voor een nieuwe badkamer en een roadtrip door USA zag ik in het water vallen. In mijn hoofd zette ik al mijn meubelen te koop en ik vroeg me af of ik nog een suikeroompie had bij wie ik geld zou kunnen lenen. “Eigen haard en Vereniging van Eigenaren, als het goed is betaal je daar al voor!” antwoordde de vrolijk kijkende kalende man.

Echt? Ja echt! Eerst zien dan geloven, dus ik pakte mijn blog van 28 augustus erbij, waarin ik omschreef wat de/onze Vereniging van Eigenaren allemaal doet en waar je als appartementseigenaar verplicht lid van bent. En ja hoor: gevelrestauratie hoort er ook bij! Een zucht van opluchting. “Koffie dan maar?” En zo hingen de vrolijke kijkende kalende man en ik op mijn verrotte vensterbank terwijl we bespraken wat er allemaal moet gebeuren.

X Finance Chick

1 Discussion on “De vrolijk kijkende kalende man en de verrotte buitenboel”

Leave A Comment

Your email address will not be published.