Finance Chick koopt een huis | #10 Hij zei ja!

Ha, had ik je mooi te pakken. Je dacht zeker dat ik stiekem getrouwd ben? Nee natuurlijk niet! Al moet ik wel zeggen dat het er op lijkt. Vanochtend hebben we namelijk wel ja gezegd. Maar niet tegen de ambtenaar van de burgerlijke stand, maar tegen de notaris. En ik moet zeggen: dat is misschien nog wel heftiger dan trouwen.

Door het zetten van een handtekening op een voorlopig koopcontract zeggen we ja tegen het ‘object’ dat we gaan kopen en de staat waarin deze nu verkeert. Dat we het ‘object’ gaan bewonen, en dus niet voor andere dingen zullen gebruiken. Dat we ervoor zorgen dat de bank het geld krijgt. En we zeggen dat we begrijpen dat we er alleen onderuit kunnen komen als we de financiering niet in orde krijgen. We zeggen ja tegen de belastingdienst, dat we per 1 juli fiscale partners zullen zijn. En we zeggen ja opdat we alle documenten hebben gelezen en begrepen.

Het huis is voorlopig dus van ons (al is voorlopig een gekke term, want eigenlijk hebben we het koopcontract dus al getekend), nu moeten we de financiering rond krijgen! De to do list hebben we meegekregen. Aan het werk!

X Finance Chick

1 Discussion on “Finance Chick koopt een huis | #10 Hij zei ja!”

Leave A Comment

Your email address will not be published.