Finance Chick koopt een huis | #4: Kunnen we ooit nog ergens anders werken?

Het appartement dat ik met mijn vriend bewoon is een klein paleisje in de leukste wijk van Amsterdam. Maar nu we alle twee grote-mensen-banen hebben begint de aanschaf van een eigen stekkie toch te kriebelen. Maar waar te beginnen? Finance Chick neemt je mee in haar zoektocht.

Aflevering 4: Kunnen we ooit nog ergens anders werken?

“Zeg, als we een huis kopen, kunnen we dan ooit nog ergens anders werken?” Mijn vriend kijkt me nerveus aan. Hoewel we nu allebei een baan hebben, wil dat niet meteen zeggen dat we daar 30 jaar (ongeveer de looptijd van een hypotheek) willen en zullen blijven werken. We barsten van de plannen, dromen en ambities, en Generatie Y staat nu eenmaal bekend om het jobhoppen. De gedachte aan vast zitten in de huidige situatie voor de komende 30 jaar bezorgt ons dan ook trillende handen.

 

Maar staat een hypotheek gelijk aan levenslang en kunnen we nooit meer ergens anders werken?

Nee, gelukkig niet!

 

Op het moment van het aanvragen en afsluiten van een hypotheek moet je aan de eisen van de bank voldoen, denk hierbij aan eisen zoals:

  • Je bent in bezit van werkgeversverklaring of een vast contract
  • Je hebt voldoende inkomsten voor het aflossen van de hypotheek
  • Je zit niet in je proeftijd van je werkgever
  • De hoogte van eventuele schulden zijn niet te hoog

 

Wat je na het afsluiten van een hypotheek doet, of niet doet, of anders doet.. dat maakt de bank niets uit. Als je maar periodiek je betalingen en aflossingen doet (en zelfs daar zijn regelingen voor te treffen).

Doe die handboeien dus maar af.

We are free!
X Finance Chick

Leave A Comment

Your email address will not be published.