Finance Chick koopt een huis | #6 Gaan we een bod doen op een huis?

Het appartement dat ik met mijn vriend bewoon is een klein paleisje in de leukste wijk van Amsterdam. Maar nu we alle twee grote-mensen-banen hebben begint de aanschaf van een eigen stekkie toch te kriebelen. Maar waar te beginnen? Finance Chick neemt je mee in haar zoektocht.

Aflevering 6: Gaan we een bod doen op een huis?

 

In mijn vorige blog stelde ik dat de vraag: hoeveel hypotheek kan ik krijgen? Eigenlijk niet gesteld zou moeten worden. De vraag zou in stap 1 eigenlijk moeten zijn: hoeveel woonlasten zou je maximaal per maand willen betalen? Of misschien beter nog: waar word jij gelukkig van?

 

Met die laatste vraag in het achterhoofd namen mijn vriend en ik plek op een zonnig terras, met een speciaal biertje. Met gesloten ogen somden we de mooie dingen in het leven op. Biertjes op een terras, uitgebreid uit eten gaan, heel ver op vakantie (en heel vaak), nieuwe kleren en handige gadgets en bovenal geen zorgen hoeven maken om geld. Een groot duur huis zit niet in ons droomplaatje.

 

De vraag: Waarom kopen we niet gewoon het appartement dat wij nu huren (ofwel: het kleine paleisje in de leukste wijk van Amsterdam)? kwam dan ook al snel op borreltafel.
– We kunnen de kosten van dit huis goed hebben
– Er is meer dan genoeg ruimte voor ons samen
– We zijn er heel gelukkig dus een miskoop kan het ook niet zijn!

 

Mijn vriend grijnst en bestelt een nieuwe ronde. Het is niet een nieuwe gedachte. 1,5 jaar geleden dachten we hier ook al serieus over na en hebben we ons huis met een makelaar bekeken. En zo geschiedde opnieuw. Een paar (slapeloze) nachten en een afspraak met de makelaar verder zitten we weer rondom de tafel. De uitdraaien van het kadaster liggen in het midden. “Misschien moeten we het maar gewoon doen Finance Chick”, zegt mijn vriend. Laten we een bod doen op dit huis…

 

Wordt vervolgd!

X Finance Chick

1 Discussion on “Finance Chick koopt een huis | #6 Gaan we een bod doen op een huis?”

Leave A Comment

Your email address will not be published.