Week 4 – ‘T is voorbij Scrooge!

Week 4 niets uitgeven gaat, op de al ingeplande 2 dagen in Antwerpen na, als de brandweer. Als een vriendin vraagt of we uit eten zullen gaan kan ik zonder schaamte en twijfel antwoorden met “nee, ik geef niets uit.” En iedere euro die ik uit pure noodzaak over de toonbank schuif had ik liever in mijn geldpakhuis gelegd. Dagobert Duck is mijn middle name en Scrooge mijn beste vriend.   


Alhoewel ik het een grote uitdaging vond om niets uit te geven ben ik toch blij dat deze maand er op zit. Meer dan ooit besef ik me hoe erg ik geniet van winkelen, uit de supermarktschappen trekken wat ik lekker vind en eindeloos tafelen met vrienden.

 

Daarnaast besefte ik me deze maand hoe fijn het is dat ik normaal gesproken niet op mijn geld hoeft te letten en in welke luxe positie ik mij eigenlijk bevind. Er waren in 2014 maar liefst 1,4 miljoen Nederlanders die rond moesten komen met een laag inkomen of nog minder dan dat. Wat ik doe is geen uitzondering, maar voor veel mensen de regel.

 

In april zou ik weer mogen spenden. Toch ga ik dat niet meer doen zoals ik voor de geef-niets-uit-maand deed.  Op zoek naar de balans met de dingen die ik afgelopen maand heb geleerd..

.. Ik weet nu waar mijn geld heen rolt, en hoe ik dat in de gaten kan houden
.. Ik weet de alternatieven voor dure avondjes uit en weet dat die heel leuk zijn
.. Ik heb ontdekt hoe ik minder snel onnodige producten kan kopen

 

En boven alles… blijf ik mij realiseren wat een enorme mazzelaar ik ben!

 

Hoe is het bij jullie gegaan?


X Finance Chick

Leave A Comment

Your email address will not be published.