Gefeliciteerd met je miljoen, min de kansspelbelasting dan

Reken je niet te snel rijk als je straks een miljoen wint. Een prijs winnen kost geld, best veel. Je moet namelijk kansspelbelasting gaan betalen. En dan blijft er niet veel meer over.

Wat zou jij doen met een miljoen? Ik zou het wel weten! Ik zou beginnen met het boeken van een verre en hele lange vakantie, vervolgens een groot feest voor vrienden en familie plannen (het leven moet je vieren) en dan ook nog wat verbouwingen in het huis. Ja, ik denk dat mijn miljoentje snel op zou zijn. Maar wist je dat als het puntje bij paaltje komt je eigenlijk veel minder dan een miljoen uitgekeerd krijgt? Reken je dan ook niet te snel rijk als straks een RTL-presentator voor de deur staat met het beruchte gouden koffertje en een cameraploeg. Een prijs winnen kost geld, best veel. Je moet namelijk kansspelbelasting gaan betalen.

Kansspelbelasting

Win je een prijs die 455 euro of meer euro waard is? Dan ben je wettelijk verplicht om kansspelbelasting te betalen. Het tarief is in 2016 maar liefst 29%. Je houdt van die 454 euro dan 322 euro over. Op een miljoen is dat een nog veel groter bedrag: win je de miljoenen jacht dan win je dus eigenlijk maar 71 procent van een miljoen, dus 710.000 euro

En dan gaat er nog meer af

En dan krijg je 710.000 euro uitgekeerd.. Nog steeds een best fijn bedrag. Maar helaas, ook dan ben je er nog niet. Want als je spaargeld meer dan 24.437 euro bedraagt (48.864 euro als je met z’n tweeën bent) kan je aan het eind van het jaar nog eens 1,2% belasting betalen over het bedrag dat boven die 24.437 euro komt. Dus 710.000 euro prijzengeld – 24.437 vrijgesteld = 685.563 euro waarover je 1,2 procent belasting geld mag inleveren. Op deze pagina kan je dat snel uitreken, en in dit geval is dat 8226,56 euro.

Trek die extra belasting nog eens van je 710.000 euro af, en onder de streep houd je 701.773 euro over als de miljoenenjacht jouw huis heeft aangedaan. Nog steeds niet verkeerd, maar zeker geen miljoen meer.

Je zou jezelf beter kunnen afvragen: wat zou jij doen met 701.773 euro?

X Finance Chick

p.s. ik wil niet pessimistisch zijn hoor, @Gaston, ons huis staat altijd open hoor 😉

Leave A Comment

Your email address will not be published.