Goedkope activiteiten in Amsterdam in de kerstvakantie

Jeuj! Het is bijna kerstvakantie! Althans. Voor diegene die wat daagjes vrij hebben. Ik ben zo’n bofkont met een week vrij tussen kerst en oud en nieuw. Geen we-gaan-weer-ver-op-reis-plannen, dus dat wordt een mini vakantie in de eigen stad Amsterdam. Maar wat te doen? Ik verzamelde alvast een aantal goedkope activiteiten in Amsterdam voor in deze kerstvakantie!

Verken de stad per voet

Wandelen lijkt al snel een hobby voor 60+’ers, maar er is geen betere manier om de schoonheid van Amsterdam te ontdekken dan per voet. Ook als local slenter ik regelmatig langs de grachten. Dat is nu extra leuk, want de hele stad is gezellig verlicht. Kus je geliefde op de Berlagebrug voor eeuwig geluk of wandel langs de mooie kunstwerken van het Amsterdam Light Festival.

Schaatsen

Hollander of niet, schaatsen hoort bij de winter. Dit kan natuurlijk altijd op een professionele schaatsbaan, maar waarom niet op het Museumplein? Bind je ijzers onder en draai een pirouette met het Rijksmuseum op de achtergrond. Wel een beetje oppassen voor de stuntelende toeristen, maar hé, dat is ook Amsterdam!

Uitkijkje

Okay, vanaf de A’dam toren heb je misschien wel het beste uitzicht, maar daarvoor moet je toch diep in de buidel tasten. Wist je dat je gratis het dak van NEMO op kan? Op het grootste dakterras van Amsterdam kan je hier kosteloos genieten van de stad. Of, ook leuk, neem in de kalvertoren de lift naar de hoogste etage voor een bar (Blue) met adembenemend uitzicht! Dat kost je alleen een kopje koffie of wijntje.

Kerstboom kijken

Deze kan natuurlijk niet uitblijven: bekijk de kerstboom op de Dam! Volgens AT5 de hoogste boom van Nederland, maar liefst 40.000 lichtjes zijn er nodig om de boom te laten stralen. Leuk feitje: dit jaar komt de kerstboom uit een achtertuin van een Duitse familie.

Langer blijven?

Ook zin in een weekendje of weekje Amsterdam? Maar woon je niet in de buurt? Iemand raadde mij dit goedkope hotel in Amsterdam aan!

Ik heb zin in de kerstvakantie! Heb jij low budget tips voor wat ik nog meer kan doen deze kerstvakantie? Ik hoor ze graag!

Ho ho ho merry christmas!

X Finance Chick

Leave A Comment

Your email address will not be published.