Het scharrel-, plof- of biologische kip dilemma

Een grote kostenpost in ons huishouden zijn de boodschappen. Gedachtenloos gooien we onze winkelmand vol met dingen die we lekker vinden en waarvan we de verpakking er mooi uit vinden zien. Aangezien deze boodschappenkostenpost best wat omlaag kan proberen we de laatste tijd wat zuiniger inkopen te doen. We kiezen nu voor huismerken, kopen voor meerdere dagen tegelijk in en nieuwe dure producten laten we staan.

Het ging de laatste tijd dan ook best goed met inkopen, en ook deze week liep ik tevreden door de Albert Hein. Totdat ik bij het vleesschap aan kwam en wederom het scharrel-, plof- of biologische kip dilemma zich voordeed.

Het scharrel-, plof- of biologische kip dilemma?

Zeker een meter beslaat de kippenkoelkast in onze buurtsuper. Hoe goedkoper hoe beter is mijn motto, dus mijn hand ging al automatisch naar de plofkipaanbieding. Voor €5,- heb je een kilo verse plofkip! Direct daarna zag ik de beelden van kale magere kippen uit de reclame. Kan ik niet beter een scharrelkippetje nemen? Ik bekeek het prijskaartje van 365 gram scharrelkip: €4,14! En als ik nog ‘beter’ zou kiezen ben ik €7,14 kwijt aan 300 gram biologische kip.

Tsja, waarvoor kies je dan? Voor je portemonnee of een betere wereld?

Ik bleef vertwijfelend staan met de drie opties in mijn hand en zag dat ik niet de enige was die zich bezigde met het scharrel-, plof- of biologische kip dilemma. De andere boodschappendoenders en ik keken elkaar aan en hielden elkaar nauwlettend in de gaten. Wat kiest zij? Wie is de beul en gaat voor de plofkip en wie is de rijkaard die zich biologische kip kan veroorloven?

Tsja, waarvoor kies je dan? Voor de dieren of jezelf?

Na lang wikken en wegen koos ik voor het scharrelkippetje, een gulden middenweg. Of niet? Heb ik daarmee wel goed gekozen? Mijn collega beweerde aan de lunchtafel dat een scharrelkip even slecht is als de plofkip. Had ik dan niet minder egoistisch kunnen kiezen en toch voor biologische jongens kunnen gaan? Of is dat ook niet goed?

Twijfelachtig fietste ik naar huis, de scharrelkip bovenin mijn boodschappentas. Wetende dat ik volgende keer weer voor het zelfde dilemma zal staan en eigenlijk toch nooit goed zal kiezen. Misschien moet ik maar vegetarisch gaan eten.

Herkenbaar? En wat kies jij in dit dilemma?

X Finance Chick.

6 Discussions on
“Het scharrel-, plof- of biologische kip dilemma”

Leave A Comment

Your email address will not be published.