Finance Chick koopt een huis | #2: waar moeten we beginnen?

Het appartement dat ik met mijn vriend bewoon is een klein paleisje in de leukste wijk van Amsterdam. Maar nu we alle twee grote-mensen-banen hebben begint de aanschaf van een eigen stekkie toch te kriebelen. Maar waar te beginnen? Finance Chick neemt je mee in haar zoektocht.

Aflevering 2: waar moeten we beginnen? Het huis kopen stappenplan

“3 kamers, een groot dakterras, Rivierenbuurt.. volgens mij is dit een perfect huis voor ons!” mijn vriend schuift zijn laptop voor mijn neus. “Doorzonwoning en open keuken”, ik laat de afbeeldingen voorbij gaan. “Zullen we een afspraak maken om het huis te bezichtigen?” En zo geschiedde. De agenda van de makelaar is vol en ook onze agenda is moeilijk te combineren maar over 2 weken moet een bezichtiging lukken.

Huis verkocht

Een week later, de telefoon gaat. Het is de makelaar. “Sorry, het huis is verkocht.” een stilte volgt. Verbazing. “Maar het staat nog maar 7 dagen te koop.. ” roep ik nog. De makelaar lacht. “Ja, met dit soort huizen moet je er snel bij zijn. Kijken en bieden.”

Een teleurstelling voor ons, maar bovenal verbazing. Het is wel heel duidelijk geworden dat als we voor een huis willen gaan we direct moeten besluiten en bieden. En dat terwijl we nu nog niet goed weten wat we willen en wat het mag kosten.

Een stapje terug

Een paar dagen later zitten we weer huizen te kijken op Funda. “Dit werkt niet he?” mijn vriend kijkt me aan. Ik klap mijn laptop dicht. We besluiten een stapje terug te doen en te beginnen met een huis kopen stappenplan. Dan kunnen we ons zorgen maken om de dingen die nu spelen, in plaats van die nog gaan komen. Ik deel ons lijstje graag met jullie.

Het Finance Chick gaat een huis kopen stappenplan

 1. Bepalen of huis kopen beste keuze is
 2. Berekenen wat we maximaal willen lenen 
 3. Inschakelen aankoopmakelaar
 4. Vergelijken huizen en bezichtigen verschillende woningen
 5. Verliefd geworden? Onderzoeken of de vraagprijs reëel is
 6. Bod uitbrengen en onderhandelen
 7. Bouwtechnische keuring laten uitvoeren
 8. Huis financieren (naar de financieel adviseur)
 9. Koopcontract vastleggen bij notaris
 10. Huis laten taxeren
 11. Oplevering
 12. Tekenen (YES)
 13. Verhuizen (door mijn vriend)
 14. Lekker wonen en lang en gelukkig leven

Wij zijn terug bij start.

Wordt vervolgd..
X Finance Chick

1 Discussion on “Finance Chick koopt een huis | #2: waar moeten we beginnen?”

Leave A Comment

Your email address will not be published.