Vandaag ga ik écht iets doen aan mijn pensioen, en jij?

Als ik later oud ben heb ik een volle boekenkast met een laddertje, ga ik ieder jaar op cruise vakantie en komen mijn steunkousen en mantelpakjes van Dior. Of toch niet? 75% van de Nederlanders kampt straks met een pensioentekort, en onder de vrouwen is dat nog erger. Om dat tegen te gaan vindt deze week de Pensioen3daagse plaats en staat Nederland in het teken van pensioen. Een slimme meid is op haar oude dag voorbereid. Ik verzamelde handige én simpele initiatieven om makkelijk écht iets aan je pensioen te kunnen doen. Ik ga aan de slag, en jij?

Test je pensioenkennis (en win)

First things first: hoeveel weet jij eigenlijk van pensioen? Test het en win een spannend uitje naar een Escape Room met je vrienden. Extra leuk om te vermelden: deze komt uit mijn koker 😉 Doe de quiz hier>

Maak een afspraak met een pensioenadviseur

Tijdens de Pensioen3daagse openen door het hele land de onafhankelijke adviseurs van Adfiz (mijn werk ja ;-)) hun deuren om consumenten te informeren over hun pensioen. Maak vandaag of morgen een kosteloze afspraak. Iedereen kan een adviseur zoeken in de buurt: https://www.adfiz.nl/finfin/vind-je-adviseur

I love pensioen stappenplan van WOMEN Inc.

Uit onderzoekvan WOMEN Inc. en Mijnpensioenoverzicht.nl blijkt dat één op de drie vrouwen zich zorgen maakt om haar pensioen, een kwart van de vrouwen heeft bovendien geen idee hoe zij ervoor staan. Daarnaast weten zes van de tien vrouwen niet bij welke levensgebeurtenissen ze zich zouden moeten verdiepen in hun pensioen. Een slechte zaak als je je bedenkt dat het pensioen van vrouwen in Nederland gemiddeld 40% lager is dan dat van mannen. Doorloop deze week het I love pensioen stappenplan en krijg meer inzicht in jouw pensioen!

Succes!

X Finance Chick

Ook handig om te lezen:

Leave A Comment

Your email address will not be published.