“Je hebt 10 minuten voor je rekentoets en je tijd gaat nu in”

Mijn collega gooide maandagochtend met een triomfantelijke grijns een stapel papier op mijn bureau. Met de mededeling: ‘ik heb het gehaald, haal jij het ook? Je krijgt 10 minuten.’ Ik bekijk wat er op mijn bureau ligt. Het is de-beroemde-en-beruchte rekentoets die middelbare scholieren moeten maken tijdens hun eindexamens. Mijn collega haalde de test met gemak, 5 Kamerleden waren gezakt. Zou ik de uitdaging aandurven?

Na een half uur twijfelen (ik doe het wel, want als ik het haal ben ik een topper. Ik doe het niet, want als ik het niet haal ben ik een sukkel) besloot ik toch op zijn uitdaging in te gaan. Ik houd van spelletjes en mijn baan staat immers niet op het spel. Met een glas water, rekenmachine en een stopwatch nam ik plaats in de stilteruimte. Het moet immers wel eerlijk gebeuren én onder de ideale omstandigheden.

De tijd vloog voorbij en ook de vragen vielen tegen. Met bevende handen keek ik na 10 minuten mijn werkje na. Uiteraard onder toezicht van mijn collega, want valsspelen kan ook niet op de middelbare school.. Een enorme opluchting toen ik de rekentoets met een voldoende had afgerond. Naast mijn naam staat nu een vinkje.

Durf jij de uitdaging ook aan te gaan? De rekentoets vind je hier.. Je hebt 10 minuten en je tijd gaat nu in.

Succes, en ik hoor graag of je ‘m gehaald hebt! 😉

X Finance Chick

Klaar met de toets? De antwoorden vind je hier! (en niet stiekem gluren!)

Leave A Comment

Your email address will not be published.