Leestip! Dit kan niet waar zijn

Als boekenwurm pur sang kan een boekrecensie op zijn tijd niet achter blijven op deze blog. En al helemaal niet als het een financieel én handig boek betreft. Ik las vorige week het boek ‘Dit kan niet waar zijn’ door Joris Luyendijk uit. Wat mij betreft een dikke vette aanrader..

In de 208 pagina’s tellende ‘pageturner’ neemt onderzoeksjournalist Luyendijk je mee in de bankenwereld. Juist omdat hij geen kenner was van de bankenwereld, was hij de ideale auteur om te onderzoeken wat er gebeurd is. Hoe gesloten de wereld van de high finance ook is, velen wilde met hem praten om uit te leggen hoe mooi hun werk was. Hoe zwaar. Hoe interessant.En hoe gevaarlijk. Want de conclusie is even stevig als pijnlijk: de instellingen die ervoor moeten zorgen dat de economie functioneert, kunnen de wereld in de afgrond storten. En dat gebeurt allemaal met de beste bedoelingen door mensen die precies dezelfde zorgen hebben als jij en ik, door mensen die de hypotheek moeten betalen en de kinderen op een goeie school wilden hebben.

Als je wilt weten WAAROM de bankencrisis heeft kunnen gebeuren kun je beter een ander boek lezen. Maar als je nieuwsgierig bent naar de mensen, de cultuur, hun geweten.. als je zin hebt in een interessante weglezer.. dan is dit een dikke vette must read!

1 Discussion on “Leestip! Dit kan niet waar zijn”

Leave A Comment

Your email address will not be published.