Geef-zo-min-mogelijk-uit-maart: een maandje geld besparen

Geboren als meisje ben ik geboren als ideaal marketingdoelwit. Marketeers weten mij feilloos te vinden en weten me te overtuigen om iets te kopen wat ik eigenlijk niet nodig heb. Zo heb ik zeker 50 tinten rode nagellak, meer jurkjes dan ik in een maand kan dragen en puilt de voorraadkast uit met bonusaanbiedingen-die-ik-waarschijnlijk-nooit-zal-eten.

Daarnaast ben ik ook een luxe dier. Het kopje koffie na het eten ga ik gerust in dat leuke café halen. Als ik te lui ben om te koken haal ik wel wat op de hoek en als de trein vertraging heeft troost ik mezelf met een nieuw boek of magazine bij de boekhandel.

Rood sta ik niet, mijn spaarrekening is ook niet leeg, maar sparen zou ik wel wat meer kunnen doen. Zeker meer dan de helft van de aankopen die ik dagelijks doe waren niet nodig. En door net wat bewuster met mijn geld om te gaan kan ik iedere maand toch wat meer sparen!

Daarom wordt komende maand: geef-zo-min-mogelijk-uit-maart. Een hele maand zo min mogelijk uitgeven. De spelregels:

  • Alleen aankopen die ik echt, echt, echt nodig heb.. (maar dan ook echt)
  • En dan alleen merken die ik normaal ook zou kopen
  • Geen dingen kopen die niet op mijn boodschappenlijst staan
  • Geen kleren kopen
  • Niet naar dat leuke restaurant gaan maar alternatieven bedenken die goedkoper zijn. Bijvoorbeeld een winterbarbecue of van de woonkamer een restaurant maken.
  • En vooruit, het leven moet ook leuk blijven, ik gun mezelf maximaal 1 keer per week borrelen in de kroeg met vrienden (maar dan niet met bitterballen, kaasplankjes en alle extra luxe dingen)
  • Starten op 1 maart, eindigen op 27 maart (want dan ga ik met mijn schoonmoeder shoppen in Antwerpen 😉 )

In maart zeg ik dus nee tegen overbodige producten en overdaad en ga ik een maand bewust geld besparen.

Wie doet er met mij mee en gaat de uitdaging aan?

X Finance Chick

7 Discussions on
“Geef-zo-min-mogelijk-uit-maart: een maandje geld besparen”

Leave A Comment

Your email address will not be published.