Maximaal lenen of maximaal leven?

Een tijdje terug schreef ik een een blog over maximaal lenen of maximaal leven. Nu schreef ik er ook één voor Adfiz, en aangezien ik me hier nog steeds zorgen over maak deel ik ‘m nog maar een keer! Want ik moet er niet aan denken dat ik straks geen vriendinnen meer heb die met mee willen shoppen omdat ze een te hoge hypotheek hebben. Dat zou pas jammer zijn!

“Ik ben verliefd! Op deze!” Een vriendin appt me 100 hartjes en een linkje. Ik verwachtte op zijn minst een knappe man met sixpack toen ik op het linkje klikte, maar moest grinniken toen ik de foto van een heel leuk appartement in Amsterdam zag. “De prijs valt precies binnen wat ik maximaal kan krijgen voor een hypotheek, top toch?”

Maximaal lenen

Nou.. top? Topduur zul je bedoelen. En dit is precies de ontwikkeling waar ik me zorgen om maak. Ik zie huiszoekende vriendinnen in hun zoektocht eerst op zoek gaan naar een antwoord op de vraag hoeveel hypoteek kan ik krijgen? En gaan op basis daarvan op zoek naar een paleisje. Maar is dat niet de omgekeerde wereld? Gaat het niet om wat je kwijt wilt zijn aan woonlasten? Kun jij met een maximale lening nog wel doen wat jij belangrijk vindt?

Maximaal leven

Start je huizenzoektocht met het in kaart brengen van alle dingen die in jouw leven belangrijk zijn en wat deze dingen mogen kosten. Stel jezelf eens de volgende vragen:

 • Hoe vaak en waarheen wil je op vakantie, wat mag dat kosten?
 • Ga je graag uit (eten, concerten, pretparken etc.) of niet en wil je dat blijven doen na het kopen van je droomhuis?
 • Winkel je graag of niet en hoeveel geld wil je daarvoor hebben?
 • Heb je dure hobby’s?
 • Heb je abonnementen waar je niet zonder kan?
 • Zijn er kinderen of heb je een kinderwens en wat gaat dat kosten?
 • Heb je een auto of ben je van plan er één aan te schaffen?
 • Wil je maandelijks een bedrag sparen, zo ja hoeveel?

Of eigenlijk:

 • Waar wil je je geld überhaupt aan uitgeven?

Of misschien nog beter..

 • Hoeveel wil je dan maximaal kwijt zijn aan je huis?

Op Finfin van Adfiz krijg je inzicht in hypotheek en het kopen van een eigen huis. Want jij wilt toch straks ook niet wonen in een duur huis en vervolgens geen geld meer hebben voor leuke dingen?

Veel succes met je zoektocht!

X Finance Chick

2 Discussions on
“Maximaal lenen of maximaal leven?”
 • Zoveel mensen die er niet bij stilstaan dat zij ook nog andere uitgaven hebben naast het huis en daardoor in de problemen komen. Er zouden meer mensen zoals Financechick moeten zijn die duidelijk met bulletpoints verteld waar je allemaal rekening mee moet houden. Het is allemaal goed te doen, als je maar de juiste aanpak hanteert.

  Bedankt voor het plaatsen van dit bericht.

Leave A Comment

Your email address will not be published.