Pssst, ook goedkoop boeken lezen?

Als ik ooit als dier terug mag komen dan zal dat ongetwijfeld als boekenwurm zijn. Naast mijn liefde voor verhalen schrijven is het consumeren van verhalen een even grote hobby. Mijn boekenkast staat op kleur gesorteerd en als je niet oppast begin ik in een gevallen stilte over mijn favoriete auteurs. Helaas kan boeken lezen een dure hobby zijn, nieuwe boeken kosten al snel €25 en met twee boeken in de maand loopt dat aardig op. Aan illegale download praktijken doe ik niet, auteurs moeten natuurlijk ook hun brood verdienen. Daarom verzamelde ik, op verzoek, mijn tips voor goedkoop boeken lezen. Wel zo eerlijk.

 

  • Goedkoop boeken lezen tip 1: Samen doen

 

Leen boeken van je vrienden. Of spreek af dat je allebei een ander boek koopt maar wel twee boeken die jullie allebei willen lezen. Als ze uit zijn wissel je ze om. Twee boeken voor de prijs voor één.

 

  • Goedkoop boeken lezen tip 2: Spotify voor boeken

 

Het heeft even geduurd maar er bestaat nu ook een Spotify voor boeken. Voor een vast maandbedrag per maand alles lezen wat je wilt. Zo kan dat via Bliyoo van Bruna voor €9,95 per maand. Bij Storytel kan je voor dat bedrag onbeperkt boeken luisteren.  

 

  • Goedkoop boeken lezen tip 3: Elly’s choice

 

Als je niet goed weet wat je nu weer moet lezen, of graag nieuwe auteurs wilt ontdekken heeft Elly’s Choice de oplossing. Voor €2,99 per maand ontvang je iedere maand tien ebooks van bekende en minder bekende auteurs. Ik ben een jaar lid geweest, en heb zo 120 ebooks verzameld die ik nog wil/moet/ga lezen!

 

  • Goedkoop boeken lezen tip 4: Zoek en vind een openbare boekenkast

 

Je ziet ze steeds vaker in het straatbeeld oppoppen: openbare boekenkasten op de stoep. Idee is dat je hier oude boeken kunt achterlaten en andere achtergelaten boeken weer mee kunt nemen. Een soort anonieme straatruil. Je moet even zoeken. Ik liet me vertellen dat er tegenwoordig zelfs een zit op Utrecht Centraal!

 

  • Goedkoop boeken lezen tip 5: Word lid van de bibliotheek

 

Het is ouderwets, maar daardoor misschien juist weer hip: word lid van de bieb! De prijzen verschillen per bibliotheek maar in Amsterdam kun je al voor 20 euro per jaar ebooks lenen bij de bibliotheek, voor 35 euro kan je maximaal 50 boeken per jaar lenen (en dat zijn er veel hoor!)

Hoe kom jij aan je legale boeken zonder veel geld kwijt te zijn? Ik hoor graag je tips!

X Finance Chick

P.s Ik schreef deze blog met mijn financiële leestips, en vooruit, dan deel ik ook (on)gevraagd mijn top 5 lievelingsboeken van het moment:

  1. 1Q83, Murakami (eigenlijk alles van deze auteur)
  2. Vrijheid, Jonathan Franzen
  3. Het geheime dagboek van Hendrik Groen, Hendrik Groen
  4. Gangster Anders en zijn vrienden (en een enkele vijand), Jonas Jonasson
  5. Anna, Niccolò Ammaniti

Leave A Comment

Your email address will not be published.