Valentijnsdag, wie zijn die 3 miljoen mensen die het ook vieren?

Mijn vriend en ik zijn van die types die zeggen ‘geen Valentijnsdag te vieren’ want we vinden dat ‘commercieel gedoe’. Maar eigenlijk vieren we het ieder jaar weer wel, en verrassen we elkaar met romantische dingen.

Het verbaast me dan ook dat ik niemand ken die het openlijk viert, want de statistieken wijzen anders uit: maar liefst 3 miljoen Nederlanders doen aan Valentijnsdag!  Mannen spenderen meer (25 euro) aan Valentijnsdag dan vrouwen (14 euro). Kaarten en snoep zijn het meest populair in de categorie cadeaus. De meeste stelletjes hebben gisteravond in een Italiaans restaurant gegeten. Franse restaurants waren daarna het populairst. Wereldwijd worden 50 miljoen rozen cadeau gedaan op Valentijnsdag. En wist je dat 1,6 miljoen mensen de All you need is love valentijnsspecial hebben gezien? Ook winkeliers zijn blij. Die hadden gister 70 miljoen extra omzet!

Mijn vriend en ik waren gisteren dus niet de enige die de dag van de liefde hebben gevierd. Ook al zullen mijn meeste vrienden beweren dat zij niets hebben gedaan.. Maar wie zullen dan die 3 miljoen andere feestvierders zijn geweest?

Finance Chick

Leave A Comment

Your email address will not be published.