Voorkom dat jouw vakantiegeld in de handen van boefjes verdwijnt

Vakantie is één van mijn favoriete bezigheden. Nederland, Europa of ver buiten Europa: mij maak je overal blij mee. Ik kijk dan ook reikhalzend uit naar mijn reis naar  Brazilië in oktober. Maar waar laat jij je geld tijdens je vakantie? Hoe voorkom je dat jouw zuurverdiende vakantiegeld op jouw vakantieadres in de handen van boefjes verdwijnt? Geldtips voor tijdens jouw vakantie:

1. Neem alleen bankpassen mee die je nodig hebt

Wat moet die zakelijke rekening in je portemonnee op vakantie? Zijn al die creditkaarten wel nodig? Ontdoe je portemonnee van zoveel mogelijk pasjes voordat je de landsgrenzen over gaat. Mocht je je portemonnee dan kwijt raken dan zijn de gevolgen iets minder groot en beter te overzien.

2. Bewaar geen persoonlijke gegevens in je portemonnee

Op een ID-kaart of rijbewijs staat behalve je foto ook je burgerservicenummer. Zorg dat dit nummer niet in de buurt van je portemonnee is. Criminelen kunnen namelijk met behulp van jouw burgerservicenummer makkelijk(er) transacties doen met jouw geldpassen.

3. Verspreid cashgeld

In een onbekend land is het altijd raadzaam om cashgeld op zak te hebben. In gevallen dat je pasjes niet werken of gejat zijn bijvoorbeeld, of in het geval van een noodgeval ben je in ieder geval voorzien van geld. Stop niet al je cash op dezelfde plek. Doe een stapeltje biljetten in je backpack, in je handtas, bij je reisvriend, in je moneybelt en in je schoenen bijvoorbeeld.

4. Gooi bonnetjes weg

Bewaar aankoopbonnen niet in je portemonnee en gooi ze ook niet ongescheurd in de prullenbak. Op deze aankoopbonnen staat soms je bankrekeningnummer en in sommige gevallen zelfs je handtekening (als je een creditcardbetaling hebt gedaan). Dat is makkelijk vervalsen voor de dief.

5. Gebruik wachtwoorden

Zorg dat jij de enige bent die de codes kent van jouw pasjes. Zet een beveiliging op je telefoon. Zet de pincode van je bankpas niet in je vriendenboek en gebruik voor internetbankieren niet de code 1234, je geboortedatum of iets anders makkelijks te kraken.

6. Laat dure sieraden thuis

Ga niet met dure en opvallende sieraden lopen. Je laat dan zien dat je rijk bent, en dat er bij jou wel wat te jatten valt.

7. Gebruik ander geld

Voor iedere busrit je portemonnee moeten pakken en kloten met munteenheden die jij niet kent. Naast dat dat een hele hoop gedoe is, is jouw portemonnee ook steeds weer in de picture. Ga op zoek naar alternatieven. Kun je een ov-kaart aanschaffen waarmee je je ritjes afrekent? Is er een strippenkaart voor dat koffietentje waar je steeds komt? Je hebt je portemonnee dan minder vaak nodig.

8. Laat je waardevolle bezittingen niet alleen

Relaxed hoor, die inwoners die je tas willen dragen naar boven op de berg. Zorg wel dat je je waardevolle spullen zelf draagt. Je hebt van die hele onhippe maar hele handige ‘moneybelts’ die je op je lichaam kunt dragen waar de belangrijkste spullen in kunnen. Ook handig als je tijdens het reizen rustig wilt slapen.

 

Een verstandige meid is op het ergste voorbereid. Fijne vakantie he!
X Finance Chick

Leave A Comment

Your email address will not be published.