Wat doet de Vereniging van Eigenaren?

Yes, gerechtigheid! Na een uitgebreide scan door de Vereniging van Eigenaren (VvE) ben ik dan eindelijk door de ballotagecommissie gekomen en officieel erkend als huiseigenaar in ons pand. Mijn naam staat nu ook op deur van ons eigen paleisje! Maar wat doet die Verenging van Eigenaren eigenlijk nog meer?

Ik merk dat onze vereniging best actief is. Met kerst ontvangen we namelijk altijd een gezellige kerstkaart. En we kregen van de week een brief met het verzoek of we geen eten meer over het balkon willen gooien omdat dat meeuwen aantrekt (dus). En ik weet dat ze  een vacature hebben voor een enthousiaste ‘kerstlichtjes-in-de-straat-ophanger-aka-straatversierder’. Maar dat zal toch niet alles zijn?

Op de website van de VvE lees ik dat deze opgebouwd is uit een vergadering van eigenaren, een bestuur en commissies. Ze moeten minimaal één keer per jaar vergaderen, een reservefonds opbouwen en een jaarrekening opstellen. De rest mogen ze zelf weten, dus daar vallen kerstkaarten en waarschuwingsbrieven onder.  

Als appartementseigenaar ben je verplicht lid te zijn van de bijbehorende VvE. Daarom betalen wij nu Iedere maand geld aan de VvE. Dat geld stoppen zij in het reservefonds en met dat geld wordt gespaard voor groot onderhoud, zoals gevelrestauratie, traprenovatie of dekreparatie (helaas geen dakterras). Daarnaast is onze opstalverzekering gezamenlijk geregeld via onze club (best handig).

En zijn ze dus op zoek naar een straatversierder. Ik kijk nu al uit naar de eerste vergadering!

X Finance Chick  

 

4 Discussions on
“Wat doet de Vereniging van Eigenaren?”

Leave A Comment

Your email address will not be published.