Wat kost een babyshower eigenlijk?

Dat de babyshower helemaal hip en upcoming is wist Irene Boer al lang voordat ik überhaupt van het bestaan afwist. Met haar bedrijf BabyshowerLatenOrganiseren.nl maakt ze de verrassing van vriendinnen voor een zwangere vriendin compleet. Cadeautjes, spelletjes en hapjes. Top natuurlijk, maar wat kost een babyshower eigenlijk? Ze legt het uit in deze (gast)blog!

De babyshower wordt over het algemeen georganiseerd door vriendinnen, zussen of de (schoon)moeder en is een complete verrassing voor de mom-to-be. De toekomstige moeder betaalt deze dag daarom helemaal niks. Hoewel de partner of de moeder van de moeder in spé er soms voor kiest om de volledige kosten van de babyshower op zich te nemen, is het heel gebruikelijk om de gasten om een eigen bijdrage te vragen. Maar wat is nu een gangbaar bedrag voor een gezellige babyshower?

Klein en intiem
Zoals altijd geldt: je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Ga je voor klein en intiem of is het tijd om alles uit de kast te halen? Klein en intiem betekent dat de kosten laag (kunnen) blijven. Je komt gemiddeld op € 8,10 uit per persoon, want de mom-to-be betaalt natuurlijk niet mee.

  • Versiering, bestaande uit ballonnen, slingers en misschien een ooievaar of een baby op het raam. Kosten gemiddeld € 12,95 totaal.
  • Een lekkere taart of heerlijke cupcake. Kosten € 2,50 p.p. (Liever meer hapjes op tafel? Vraag iedereen dan iets lekkers mee te nemen. Een volle tafel en geen extra kosten)
  • Drinken voor de gasten. Kosten € 2,50 p.p.
  • Spelletjes. Kosten gemiddeld € 10,- (Afhankelijk van: koop je spelletjes of print je zelf het een en ander uit met behulp van het internet?)

Medium babyshower
Pak je liever wat groter uit? Mag alle versiering uit de kast getrokken worden, mogen spelletjes deze dag niet ontbreken en wil je een luxe High Tea die voor jullie klaarstaat? Dan betaal je al gauw iets meer voor de babyshower, maar je hoeft zelf verder niets te doen. Je kunt een bedrijf inhuren om de babyshower tot in de puntjes te regelen, of je kunt zelf het huis versieren en een High Tea boeken bij een restaurant. Gemiddelde kosten vanaf € 25,- p.p.

Haal alles uit de kast
Wil je de mom-to be op en top verwennen? Mag er deze dag niets ontbreken en kies je voor de uitgebreide versiering met slingers, ballonnen, grote ooievaars en raambaby’s en mag de 3,5 meter hoge opblaasbare ooievaar niet ontbreken? Gaan jullie de hele dag spelletjes spelen terwijl jullie genieten van een uitgebreide lunch of high tea op locatie? Dat betekent dat je de babyshower uit handen geeft. Uiteraard worden de kosten dan hoger. Bij een bedrijf kost dit al snel 35,- p.p. Sommigen houden ervan terwijl anderen het Amerikaanse taferelen vinden. De één vindt het wat gortig, maar vergeet niet dat je er een lekkere lunch of High Tea voor terugkrijgt en geen rotzooi in huis hebt. Je betaalt uiteraard ook voor het gemak. 

Dus, wat kost een babyshower nou precies?
De vraag is: hoeveel is het jullie waard? Gaan jullie liever zelf aan de slag om de kosten laag te houden of vinden jullie het een fijn idee om alles uit handen te geven en er geen omkijken naar te hebben?

De oplossing: overleg altijd eerst met de vriendinnen van de mom-to-be wat zij een redelijk bedrag vinden voor de babyshower. Stuur een uitnodiging waarin je hen vraagt een maximaal bedrag te noemen en houd hier rekening mee. Want ook al draait het deze dag om de mom-to-be, het moet wel voor iedereen leuk blijven.

Fijne babyshower! 

1 Discussion on “Wat kost een babyshower eigenlijk?”

Leave A Comment

Your email address will not be published.