Wat kost een rondreis door West Amerika?

West-Amerika is te gek. Inmiddels zijn B. en ik alweer 2 weken terug in Nederland na 3 weken rondreizen door Californië, Arizona en Nevada. Als toetje 5 dagen New York en toen uitgerust, voldaan en volgevreten terug naar huis. Voor herhaling vatbaar! Maar wat kost een rondreis door West Amerika? Onze kosten op een rijtje.

Oja, in deze blog ga ik uit van een 3-weekse rondreis door West Amerika. New York buiten beschouwing gelaten. De prijzen zijn voor 2 personen.

 

Vliegticket

Onze reis begon en eindigde in San Francisco. Voor 1800 euro waren wij trotse eigenaren van een retourtje states met tussenstop in New York. De vliegprijzen variëren en kunnen heel erg oplopen.

Bespaartip: Vermijd het hoogseizoen en probeer op tijd te boeken zodat het aanbod nog ruim is.

 

Auto

Voor €500,- waren wij 3 weken in bezit van een ruime blauwe auto waar twee koffers achterin konden (ben niet zo goed in merken). Inclusief een airco (geen overbodige luxe).

Bespaartip: Het is slim om in Nederland alvast een auto te reserveren, om te voorkomen dat je straks te voet de route moet afleggen. Wij hadden deze ‘bagga’ bij Alamo geboekt, maar er zijn veel aanbieders en er is iedere dag wel ergens een aanbieding.

 

Navigatie

Kaart lezen is niet aan mij besteed (daar krijg je dus ruzie van) dus hadden wij in Nederland een navigatiesysteem gehuurd. Dat is goedkoper dan bij de verhuur zelf. voor €40 hebben wij onze ruzies afgekocht.

 

Benzine

Voor €200 hebben we nul keer met een lege tank gestaan. Veel goedkoper dan in Nederland, we hebben namelijk 2300 mijl (= 3.700 kilometer) gereden!

 

Hotels

Wij kozen er deze vakantie voor om van hotel naar hotel te hoppen. Deze hadden we vooraf al gereserveerd en vonden via Booking.com mooie dealtjes. Gemiddeld betaalden wij €145 per nacht (met zijn tweeën) en hadden we een mix van heel luxe (zwembad, ontbijtje erbij, alles) tot een beetje pauper (een mini bed, geen airco of badkamer op de gang). Voor 3 weken kan je rekenen op een kleine €3000.

 

Food en drinks

Vriendlief en ik zijn verslaafd aan borrelen en lekker eten. De vakantie stond dan ook in het teken van: wat en waar gaan we zo weer eten en drinken? Van een hotdog langs de snelweg, een borrel met borrelplank in een biercafé, ontbijten met pancakes tot een luxe dinertje in Las Vegas. Alle Amerikaanse delicatessen hebben wij geproefd. Wij aten driemaal daags buiten de deur en spendeerden ongeveer €100 per dag. Dit kan natuurlijk minder zijn als je zelf gaat kloten (of meer, als je voor specialiteiten gaat). Voor 3 weken kwamen wij uit op €2100.

Let op: in Amerika ben je min of meer verplicht om 15% fooi te geven en ‘tax’ komt er achteraf pas bij. Een goedkoop uitziende menukaart kan dan ook nog wel eens tegenvallen!

 

Attracties en natuurparken

Op bezoek in Alcatraz, parkeren op de Walk of Fame, wandelen in fantastische natuurparken, wijnproeverijtjes in romantische wijnhuizen en gokken in Las Vegas. Als je in Amerika bent wil je natuurlijk van alles zien én doen! En dat kost natuurlijk geld. Voor €250 hebben wij alle normale toeristen dingen kunnen doen.

Bespaartip: Natuurlijk wilden we de natuurparken in, voor €73,- kochten we in het eerste natuurpark een jaarabonnement waarmee we vervolgens alle natuurparken in konden. Dit was goedkoper dan een los ticket per park aanschaffen.

 

Overig

Souvenirtjes, transferkosten (van vliegveld naar hotel), openbaar vervoerkosten (in San Francisco) en je esta. De kostenpost overig kan flink oplopen. Reken op minstens €150 extra.

 

DUS… Wat kost een rondreis door West Amerika?

Al met al is Amerika dus geen reisbestemming als je weinig te besteden hebt. Met name hotelletjes en je vlucht zijn een aanslag in je portemonnee. Maar je krijgt er wel een fantastische vakantie voor terug, want zoveel hoogtepunten en etentjes buiten de deur in één vakantie ga je niet vaak meemaken.

Schat, wanneer zullen wij weer?

X Finance Chick

2 Discussions on
“Wat kost een rondreis door West Amerika?”
  • Duur uitstapje geworden zo te lezen. Wij hebben inmiddels al vaken een reis door de vs gemaakt, maar doen dat door middel van camperen en motels/hotels. Op deze manier zijn de kosten een stuk beter te beheersen. Onze gemiddelde kosten per nacht kwamen meestal uit zo rond de €50. De overige kosten zoals eten zijn daardoor ook lager omdat je veel zelf kookt. Zo blijft een vakanie in de VS of Canada nog een beetje beheersbaar (lees je kan langer weg en meer zien voor het zelfde geld).

Leave A Comment

Your email address will not be published.