Wat kost een vakantie in Brazilië?

Wie dacht dat het goedkoop is om vakantie te vieren in Brazilië komt bedrogen uit. Met gevulde backpacks stapten wij 2,5 week geleden in het vliegtuig. Op weg naar Sambadansers, de mooiste stranden en de reken-af-per-kilo restaurants. Volgens de Lonely Planet is Brazilië het duurste land van Zuid Amerika. Maar is dat zo? Wat kost een vakantie in Brazilië?

Zodra je vliegticket (en dat is duur) in de pocket en afbetaald is kan je vakantie beginnen. Over het algemeen is Brazilië goedkoper dan hier in Nederland. Wel is het erg opmerkelijk dat de prijzen heel erg verschillen. Van spotgoedkoop (klopt dat wel?) tot heel erg duur (worden we niet opgelicht?). Om je een gevoel te geven hierbij een prijslijst van de dingen die iedere toerist zal aanschaffen. Omgerekend in euro’s en per persoon (want aan die Braziliaanse reaal kan ik nog niet wennen).

  • Stadsbus: €0,75
  • Taxiritje: €4,00
  • 600 ml bier: €1,50
  • Toeristische attractie: €15,00 – €25,00
  • Havaianas: €6,00 – €8,00
  • Big Mac: €5,00
  • Uit eten in lokaal restaurant inclusief alles: €15,00 – €25,00
  • Hotelovernachting: westerse prijzen

Share your meal

Handig om te weten: wij schrokken tijdens ons eerste etentje in Rio de Janeiro van de prijzen voor een hoofdgerecht, €22,50 is best veel. Maar ja, we waren al aangeschoven en dus bestelden we allebei een ander gerecht. Wat volgde was een tafel vol eten waar zeker zes mannen van konden smullen. De ober lachte en zei in gebrekkig Engels: les 1, bestel maximaal 1 gerecht voor met z’n tweeën. Kijk dat had al de helft van de rekening gescheeld.

Prijsafspraken

Brazilianen zijn slecht in Engels (en wij zijn slecht in Portugees) dus een keer opgelicht worden is eerder regel dan uitzondering. Probeer dan ook vooraf afspraken te maken over de te leveren service. En mocht de tandenloze taxichauffeur het echt niet snappen? Met de iphone calculator kom je een heel eind!

Share your meal en genieten maar. Want of Brazilië de moeite waard is? Ja zeker! Wanneer mogen we weer?

X Finance Chick

Leave A Comment

Your email address will not be published.