Week 2 – Waar gaat dat geld toch allemaal heen?

Week 2 van de geef-niets-uit-maand is al makkelijker dan de eerste week. Ik check wat vaker mijn banksaldo en winkels vermijden wordt al eenvoudiger. Het verbaast me dan ook dat mijn banksaldo met sprongen minder wordt, waar gaat dat geld allemaal heen? En hoe krijg ik het overzicht weer terug?

 

Op kleding, uit eten gaan, borrelen in de kroeg heb ik deze maand al tientjes bespaard. Mijn banksaldo is helaas niet zo hoog als ik had bedacht. Mijn geld verdwijnt zomaar dus eigenlijk. We hebben natuurlijk de huur en zorgkosten, daarvan weet ik hoeveel het is (ongeveer dan). Maar daarnaast verdwijnt er meer geld. Denk aan een treinabonnement, een zwembadabonnement en dan ben ik ook nog lid van Netflix, Spotify en weet de Volkskrant mijn rekening ook goed te vinden. En dan de boodschappen, die stiekeme kostenpost die groter is dan ik zou denken.

 

Blijf van mijn portemonnee af!

 

Om meer in zicht te krijgen in mijn uitgaven heb ik daarom de app AFAS Personal geïnstalleerd. Deze app houdt al mijn inkomsten & uitgaven bij en wordt automatisch in de goede categorie gezet. Zo zie je waar je je geld aan uitgeeft en of je uitkomt per maand. Handige tip om te besparen dus!

Vet grappig, vorige maand bleek ik maar liefst 26% van mijn inkomsten aan ‘uitstapjes’ te hebben uitgegeven. Voor deze maand is dat nog maar 9%. Zal ik dat zo kunnen houden? Ik ben benieuwd!

 

X Finance Chick

1 Discussion on “Week 2 – Waar gaat dat geld toch allemaal heen?”

Leave A Comment

Your email address will not be published.