Wie wil er met mij een privé vliegtuig delen?

Reizen is heerlijk.. maar dat hele vlieg-stuk kunnen we wat mij betreft overslaan. Lang wachten om je tas te droppen en je vakantiebudget in de taxfree zone er al doorheen jassen. Daarna een striptease bij de douane (moeten je schoenen nu wel of niet uit?) om vervolgens na lang wachten opgevouwen te worden in de economy class. Gezellig hoor, op reis. Kan dat niet anders? Een eigen privéjet aanschaffen is misschien wat overdreven, maar sharing is caring: wie wil er met mij een privé vliegtuig delen?

Onbeperkt naar Cannes en Ibiza

Ja je leest het goed, na het delen van huizen, auto’s en eten is het nu ook mogelijk om een vliegtuig te delen. Het Nederlandse bedrijf Jetwise biedt abonnementen waarmee je tegen een vast bedrag een jaar lang onbeperkt mag vliegen. Op dit moment zijn er alleen wekelijkse vluchten van Schiphol naar Cannes en Ibiza maar zodra er genoeg abonnees zijn zal het aantal bestemmingen uitgebreid worden (Londen, Malaga, ..). Voordeel is dat vooraf inchecken niet nodig is en je maar 15 minuten voor vertrek hoeft te melden. Aan het stukje extra comfort hangt een prijskaartje van €10.000 per jaar. Maar nog altijd goedkoper dan het aanschaffen van een eigen jet 😉

Zelf weten waarheen?

Wil je liever wat flexibeler zijn en een prive vliegtuig delen met je besties? Fly Aeolus is een Nederlands bedrijf Dat lucht taxi vluchten aanbiedt in Europa. Voor 1000 euro wordt je ‘deeleigenaar’ van een Cirrus SR22, een klein privévliegtuig dat plaats biedt aan 3 passagiers. Je kunt vanaf dat moment wanneer je maar wilt een vlucht boeken naar een van de 1200 vliegvelden in Noordwest-Europa. Net als in een taxi, betaal je iedere reis per minuut. Je vliegt op dit moment voor 659 euro per uur. Nog steeds een hoop geld.

Ik geloof dat het vliegen met een privévliegtuig voor mij nog even sparen wordt. En tot die tijd is het volhouden in de lijnvluchten economy class. Adem in, adem uit.

X Finance Chick

Leave A Comment

Your email address will not be published.