Elke ruimte de juiste raambekleding

Jouw huis kent heel veel kamers. En dat niet alleen, ook de functies van die ruimtes verschillen weer. Denk maar aan de zolder, de kinderkamer, de badkamer of het toilet. Overal waar een raam is wil je natuurlijk kijken naar de juiste raambekleding. Maar waar moet je opletten? En hoe moet je het aanpakken? Wij vertellen het jou in deze blog! 

Raamkleding heeft niet alleen als functie op de zon buiten te houden en de warmte binnen. Nee, de juiste raambekleding zorgt natuurlijk ook voor een goede sfeer. Het moet matchen bij je smaak, inrichting en kleurencombinaties. En dan je ook nog de juiste gordijnen bijvoorbeeld een vochtige ruimte als de douche of het washok hangen. Genoeg reden om dus even per ruimte te gaan kijken. 

1. De keuken 

De keuken is een plek waar veel elementen samenkomen. Denk aan warmte en vocht. Je wilt dan ook raambekleding, zoals jaloezieën of rolgordijn op maat die je makkelijk kunt afnemen. Want koken zorgt ervoor dat er snel vet en andere viezigheid op je raambekleding blijft pakken. Je wilt in de keuken dus materialen zoals aluminium of PVC. Daarnaast kies je vaak ook voor een oplossing met wat meer privacy omdat een keuken vaak aan de voorkant van het huis is, waardoor mensen naar binnen kunnen kijken. 

2. De slaapkamer 

In de slaapkamer ga je al snel voor meer sfeer, zoals een romantische look of juist industrieel. We zien tegenwoordig veel houten jaloezieen terugkomen in de slaapkamer. Hiermee creëer je een prachtig en luxe gevoel, alsof je in een hotel slaapt. Daarnaast kun je jaloezieën makkelijk combineren met bijvoorbeeld verduisterende gordijnen, zodat er geen licht naar binnen valt als je lekker wilt uitslapen of midden op de dag een dutje wilt doen. 

3. De woonkamer 

Ook in de woonkamer wil je een knusse en sfeervolle look creëren. Maar omdat dit de plek is waar je het meest zal zijn is het ook zo dat je de akoestiek en de temperatuur wil kunnen regulieren. Bijvoorbeeld door de warmte binnen of juist buiten te houden en koelte te weren of te creëren. Kies daarom voor raambekleding waarbij er veel mogelijk is. Denk aan een wat dikke vitrage of een lichte gordijnstof. Op deze manier kan je ook natuurlijk licht binnen laten komen op dagen dat het niet heel erg warm is. Juist dat natuurlijke licht is in veel woningen zo belangrijk. Wil je de ruimte groter laten lijken? Kies dan voor gordijnen die vanaf het plafond naar beneden vallen. 

4. De badkamer 

Ook in de badkamer wil je natuurlijk raambekleding, want dit is de plek waar je privacy wilt. We raden je niet aan om gordijnen in de badkamer op de te hangen omdat de kans op schimmel dan groot is. Kies juist wel voor vitrage dat makkelijk schoon te maken is, denk aan jaloezieën van PVC of aluminium. 

De keuze is reuze

Zoals je ziet is er heel veel mogelijk als je raambekleding gaat uit zoeken. Pak jij je hele woonkamer aan? Dan is het goed om dit structureel aan te pakken. Lees hiervoor bijvoorbeeld dit artikel.