De beste pensioenrekening van 2021

beste pensioenrekeningen 2020

De beste pensioenrekeningen

Iedereen in ons land die de pensioensleeftijd heeft bereikt krijgt automatisch een AOW. Nu is het alleen zo dat dit vaak niet genoeg is om mee rond te komen. Dit is de reden dat je er verstandig aan doet om je pensioen zelf aan te vullen. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt realiseren. Een van de dingen die je kunt doen is een pensioenrekening openen. Door middel van een pensioenrekening ben je in staat om aan bank sparen te doen. Dit maakt het mogelijk om op een fiscaal zeer aantrekkelijke manier geld opzij te zetten voor je pensioen. Wanneer je met pensioen gaat zal je niet alles in een keer krijgen, maar zal je iedere maand een bepaald bedrag ontvangen. Door deze mogelijkheid ben ook jij in staat om goed rond te komen tijdens je pensioen. Tijd om je meer te laten zien over de beste pensioenrekeningen van dit moment.

Top 5 pensioenrekeningen van dit moment

  1. Brand New Day pensioenrekening

Een pensioenrekening van Brand New Day is de beste keuze die je maar kunt maken. Dit is op dit moment de meest bekende aanbieder als het aankomt op alle mogelijke soorten beleggingen en rekeningen. Door middel van deze pensioenrekening zit je niet vast aan een vaste rente, maar zal je beleggen aan de hand van specifieke indexfondsen. Je kunt eenmalig je strategie bepalen, de experts zullen voor de rest hert werk voor je uit handen nemen. Hou er rekening mee dat je bij het beleggen in aandelen en indexfondsen wel meer risico neemt dan bij een normale rente.

  • Flatex pensioenrekening

Ook deze online aanbieder is al voor een lange tijd een super populaire optie om voor te kiezen. Je kunt op de site van Flatex terecht voor de handel in alle mogelijke soorten activa. Dit maakt het mogelijk om jouw pensioenrekening echt op je eigen manier samen te stellen. Zo kan je naast het beleggen in reguliere aandelen ook kiezen voor een pensioenrekening die is gekoppeld aan een deposito rente of die is verbonden aan andere soort effecten. Je zal bij deze broker nooit transactiekosten hoeven te betalen, dit is dus een groot voordeel.

  • De Giro pensioenrekening

Deze aanbieder lijkt sterk op de bovenstaande optie. Ze hebben ook hier alle mogelijke soorten activa om in te beleggen. Van obligaties tot aan aandelen en effecten, alles is mogelijk als het aankomt op het openen van een pensioenrekening. Je kunt hier op de site volledig gratis handelen binnen de Kernselectie, dit is een selectie met een aantal verschillende fondsen binnen het platform. Het verschil met de aanbieder van hierboven is dat Flatex gevestigd is in Duitsland. De Giro is daarentegen een aanbieder van eigen bodem.

  • Binck Pensioen

De kans is groot dat je wel eens van Binck hebt gehoord, deze broker is vaak terug te vinden op tv. Het is een broker die het mogelijk maakt om op een toegankelijke manier aan de slag te gaan met een pensioenrekening. In tegenstelling tot de opties van hierboven moet je voor Binck pensioen minimaal 5000 euro beleggen. Je kunt hier jouw pensioenrekening volledig richten op groei van het vermogen, maar ook op het beperken van eventuele risico’s die komen kijken bij het beleggen.

  • Centraal beheer pensioenrekening

De laatste mogelijkheid is om te kiezen voor Centraal Beheer. Dit is al voor een ontzettend lange tijd een van de bekendste aanbieders van heel Nederland. Je kunt hier bij deze site terecht voor het openen van een pensioenrekening die volledig aansluit bij wat je zoekt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een pensioenrekening te openen die gekoppeld is aan een normale rente. Als je op dit moment een pensioenrekening opent zal je een bonus krijgen. Dit komt natuurlijk altijd van pas, als je toch van plan bent om een pensioenrekening te openen kun je dit mooi meenemen.

Keuzegids: waar op letten bij een pensioenrekening openen

Als je graag een pensioenrekening wilt openen dan is het handig om op een aantal zaken te letten. Door op deze zaken te letten weet je zeker dat je uit zal komen bij de pensioenrekening die volledig aansluit bij wat je eigenlijk zoekt:

  • Kijk goed naar de rente

Het spreekt voor zich dat je goed moet kijken naar de rente van de pensioenrekening die je op het oog hebt. Van belang is dat je kijkt naar de rekening die het meeste oplevert. Je zou het misschien niet zeggen, maar op de lange termijn zit er bijvoorbeeld een groot verschil tussen 2,1 en 2,2 procent rente. Dit noemen we ook wel compound interest. Als je het bedrag voor een lange tijd laat staan, wat natuurlijk het doel is voor een pensioenrekening, zal je baat hebben bij een hogere rente.

  • De looptijd

De looptijd is de volgende factor waar je rekening mee zal moeten houden met het kiezen van een pensioenrekening. De looptijd staat voor de periode waarin je het bedrag moet laten staan. De looptijd wil van pensioenrekening tot pensioenrekening verschillen, hier moet je dus goed naar kijken. De meeste aanbieders bieden een pensioenrekening aan tot de gerechtigde pensioensleeftijd, echter zijn er ook aanbieders die het mogelijk maken om op je 50e al het geld op te nemen.

  • De mogelijke uitkoopboete

Mocht je wat geld bij elkaar hebben gespaard en eerder met pensioen willen gaan dan is het niet zo dat je het geld zomaar van de pensioenrekening kunt opnemen. Je zit namelijk vast aan de looptijd. Wanneer je toch geld wilt opnemen van de pensioenrekening zal je en uitkoopboete moeten betalen. De hoogte van de boete wil ook van aanbieder tot aanbieder verschillen. Let hier goed op bij het kiezen van een geschikte aanbieder voor het openen van een pensioenrekening.