De verschillen tussen de aanschaf van IT apparatuur en IT huur

Wil jij als bedrijf nieuw IT apparatuur aanschaffen? Dan sta je op het punt om een grote inverstering te doen. Toch wordt er ook steeds vaker gekozen voor IT huur. Dit heeft ten opzichte van de koop van IT apparatuur grote voordelen. In dit artikel vertellen we je welke verschillen er zijn. 

IT apparatuur huren

Er zijn veel bedrijven die werken met IT apparatuur. Bezit jij een IT gedreven bedrijf? Let dan goed op. Het aanschaffen van IT apparatuur kan namelijk een grote inverstering zijn. In sommige gevallen is het huren van IT een betere oplossing. Heb je wel eens aan een IT huren gedacht? 

Drie situaties voor IT huur 

Het aanschaffen van IT is een goed idee wanneer het de inverstering waard is. Groeit jouw bedrijf en heb je veel nieuwe vaste werknemers, dan in de aanschaf de juiste keuze. Toch zijn er situaties waarin de huur van IT apparatuur stukken voordeliger is. Hieronder vind je drie diverse situaties: 

IT huur voor het verspreiden van kosten 

Het aanschaffen van nieuwe IT apparatuur is erg duur. Met IT huur spreid je de kosten. Zo betaal je maandelijks een bedrag. Bij enkele verhuurbedrijven kun jij IT huren en aan het einde van de periode het toestel aanschaffen. Dit is een soort van leasecontract waarbij je de kosten goed kunt spreiden.

IT huur voor meer flexibiliteit

Het kan zijn dat je IT apparatuur maar voor een kortere periode wilt bezitten. Of je nu voor een maand, jaar of aantal weken een IT apparaat wilt bezitten, met huur bepaal jij helemaal zelf. Dit is een groot voordeel wanneer jij voor een bepaald event, tijdelijke werknemer of korte klus IT apparatuur nodig hebt. Zo kun je de apparatuur na de huurperiode gewoon weer inleveren. En als je meer nodig hebt, dan kunt je ook eenvoudig extra apparatuur bijhuren. 

IT huur voor altijd de nieuwst apperatuur 

Wil jij geen standaard computers huren? Maar ben jij speciaal op zoek naar een MacBook, omdat hier bijvoorbeeld een speciaal programma wel op draait. Een MacBook huren kan dan voor veel voordelen zorgen. Als je IT apparatuur huurt bij een IT verhuurbedrijf, dan hoef je je geen zorgen te maken over de veroudering van je apparatuur of het software; dat is de zorg van het verhuurbedrijf. Deze bedrijven zorgen er altijd voor dat je de juiste apparatuur voor jouw project huurt. 

In veel gevallen kan IT huur dus een betere en voordelige oplossing zijn. Het maken van de juiste beslissing kan hierin een hoop geld schelen.