Heeft jouw horecabedrijf al een bestelzuil in gebruik?

Bestelzuilen zijn een populaire toevoeging aan de horeca-industrie, omdat ze een aantal voordelen bieden voor zowel eigenaren als voor als klanten. Zeker nu personeel voor in de horeca maar moeilijk te vinden is, gaan steeds meer horeca-ondernemers kijken naar de verschillende mogelijkheden die bestelzuilen bieden. Het is dan altijd weer belangrijk om de voor- en nadelen goed tegen elkaar af te wegen.

De belangrijkste voordelen van een bestelzuil in een horecabedrijf

Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van het gebruik van bestelzuilen in de horeca:

Vermindering van wachttijden

Een bestelzuil kan de wachttijden voor klanten verminderen, omdat ze hun bestellingen kunnen plaatsen en kunnen betalen zonder dat ze hoeven te wachten op een medewerker. Dit kan leiden tot meer tevreden klanten en een hogere omzet voor het bedrijf.

Verhoogde efficiëntie

Een bestelzuil horeca kan helpen om de efficiëntie van het bestelproces te verhogen. Ze snel en heel gemakkelijk in gebruik. Dit kan leiden tot een lagere kostenstructuur en een hogere winstmarge voor het bedrijf.

Verbeterde nauwkeurigheid

Een bestelzuil kan de nauwkeurigheid van bestellingen verhogen, omdat klanten hun bestellingen zelf kunnen invoeren en bevestigen. Dit kan leiden tot minder fouten en terugsturen van bestellingen, wat weer leidt tot meer tevreden klanten.

Meer flexibiliteit

Een bestelzuil kan worden gebruikt om klanten de optie te geven om op hun eigen tempo te bestellen, wat vooral handig kan zijn voor drukke horecagelegenheden. Dit kan leiden tot een grotere tevredenheid van de klant, omdat ze de tijd krijgen om hun bestelling te maken zonder het gevoel te krijgen onder druk te worden gezet.

Verbetering van de klantervaring

Een bestelzuil in de horeca kan de algehele klantervaring verbeteren. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken en geven klanten de optie om op hun eigen tempo te bestellen. Dit kan leiden tot meer terugkerende klanten en een hogere omzet voor het bedrijf.

De belangrijkste nadelen van een bestelzuil in een horecabedrijf

Minder persoonlijk contact

Een van de belangrijkste nadelen van bestelzuilen is dat ze klanten kunnen weerhouden om persoonlijk contact te hebben met medewerkers. Dit kan leiden tot een gebrek aan menselijke connectie en persoonlijke service, wat voor sommige klanten een belangrijk onderdeel is van het uitgaan en eten in een restaurant.

Gebruiksgemak geldt niet voor iedereen

Een ander nadeel van bestelzuilen is dat ze niet altijd gemakkelijk te gebruiken zijn voor iedereen. Sommige mensen, zoals ouderen of mensen met visuele beperkingen, kunnen moeite hebben met het lezen van de schermen of het navigeren door het bestel- en betaalsysteem. Dit kan leiden tot frustratie en mogelijk zelfs tot het verlies van klanten.

Meer voor- dan nadelen!

Je ziet het. Er zijn meer voordelen dan nadelen te benoemen en dus kan het zomaar zijn dat een bestelzuil ook voor jouw horecaonderneming een uitkomst is. Informeer eens vrijblijvend of kijk op de website van Prestop naar de mogelijkheden.