Waar kun je Litecoin gebruiken om te betalen?

Litecoin (LTC) is een peer-to-peer cryptocurrency die in oktober 2011 werd gelanceerd, waardoor het een van oudste cryptocurrencies is. In de jaren na de lancering werd LTC een populair alternatief voor Bitcoin vanwege de goedkopere transactiekosten en hogere transactiesnelheid.

Waarom is Litecoin zo geschikt als betaalmiddel?

Litecoin’s netwerk bevat een combinatie van verschillende eigenschappen waardoor het erg geschikt is als betaalmiddel. Litecoin is veilig, heeft lage transactiekosten, snelle bloktijden, hoge liquiditeit en het netwerk is gedecentraliseerd. Hieronder bespreken we kort de belangrijkste eigenschappen van Litecoin.

  • Snelheid.
    Dankzij de snellere bloktijden van Litecoin kunnen er binnen 10 minuten 4 keer zoveel transacties plaatsvinden op de Litecoin blockchain als op die van Bitcoin. Hierdoor zijn goedkopere transactiekosten mogelijk omdat er minder concurrentie is onder de miners om transacties in een blok op te nemen.
  • Betrouwbaarheid
    Naast de zeer lage transactiekosten heeft het Litecoin netwerk bewezen betrouwbaar te zijn. Het gaat al bijna 10 jaar mee zonder noemenswaardige downtime. De dominantie van Litecoin’s mining-algoritme heeft geholpen om het netwerk veilig te houden en deze stabiliteit te behouden.
  • Liquiditeit
    Litecoin staat ook in de top 20 van de meest liquide cryptocurrencies. Hierdoor is Litecoin gemakkelijk toegangelijk. Je kunt Litecoin verhandelen op bijna elke beurs waaronder binance.com, coinbase.com, anycoindirect.eu en crypto.com. Vanwege deze hoge liquiditeit is het ook een van de meest geaccepteerde cryptocurrencies wereldwijd. Deze wijdverspreide wereldwijde adoptie heeft de groei van de omringende infrastructuur mogelijk gemaakt waaronder een heel groot aantal internationale handelaars die Litecoin ondersteunen.

Waar kun je Litecoin gebruiken om te betalen?

Enkele van de volgende bedrijven staan je toe hun producten en diensten met Litecoin te kopen:

Travala

Travala is een reiswebsite die betalingen met cryptocurrencies accepteert. Hier kun je LTC gebruiken om hotelkamers te reserveren, vliegtickets te boeken en zelfs vakantiepakketten over de hele wereld te kopen. LTC is niet de enige valuta waarmee gebruikers kunnen betalen bij Travala. Travala accepteert tientallen cryptocurrencies op haar platform.

eGifter

eGifter is een populair platform waar je cadeaubonnen kunt kopen en ze via e-mail of sms kunt laten bezorgen. Cadeaubonnen zijn een geweldige manier om geen fiatgeld uit te geven aan producten van de meest populaire handelaren.

Snel.com

Snel is een online winkel die domeinnamen en hosting, webhosting, cloudhosting, dedicated hosting en VPS diensten aanbiedt. Snel accepteert Litecoin als betaling voor hun diensten en biedt ook royale kortingen bij betaling met litecoin.

Shopinbit

ShopinBit is Europa’s grootste crypto-exclusieve online winkel en biedt meer dan 200000 producten aan zoals elektronica, dierenbenodigdheden, fietsen, speelgoed en hardware. Als een crypto-exclusieve winkel, accepteert ShopinBit natuurlijk Litecoin als betaling voor haar gevarieerde aanbod van producten.

Re/Max

RE/MAX is een wereldwijd erkend vastgoedbedrijf waar je vastgoed eigendommen kunt kopen en huren met Litecoin. In 2015 werd aangekondigd dat RE/MAX Londen, de in het Verenigd Koninkrijk gevestigde operatie van Re/MAX, nu Bitcoin, Litecoin en Dogecoin accepteert als betaling voor het huren van vastgoed.

HostMeNow

HostMeNow is een dienst die ook cryptocurrencies accepteert en gebruikers toegang geeft tot zijn onbeperkte maandelijkse webopslag en bandbreedte door te betalen met crypto. HostMeNow is een wereldwijd bedrijf met hoofdkantoor in Londen.

Conclusie

Het is duidelijk dat de meeste bekende namen in de bedrijfswereld momenteel geen Litecoin of andere cryptocurrency accepteren. Maar, gezien de groei die Litecoin, Bitcoin, Ethereum en andere tokens de laatste tijd hebben doorgemaakt, geloven we sterk dat dit in de loop van de jaren enorm zal veranderen.