Tips voor vegan make-up

Veganistisch, vegetariër of pescotariër; het is allemaal opkomend. Over het algemeen worden deze termen geassocieerd met eten en drinken. Maar ook make-up kan een mooie mogelijkheid zijn om bewuster om te gaan met onze wereld. Tegenwoordig zijn er tal van opties voor vegan make-up bij beauty winkels. Wij zetten een aantal vegan merken in het daglicht, lees snel verder!

Wat is vegan make-up?

Voordat we verschillende dingen door elkaar gaan halen, laten we even kort uitleggen wat vegan make-up is. Je hebt vegan en dierproefvrije make-up. Dierproefvrije make-up is niet getest op dieren en vegan make-up is van natuurlijke ingrediënten gemaakt. Dit bevat dus geen dierlijke bestanddelen. Dit kun je in dierproefvrije make-up wel vinden.

Ellis Faas

Ellis Faas is een make-up merk dat awards heeft gewonnen. Het merk biedt cosmetica aan voor verschillende huidskleuren, tinten en staat bekend om de langdurige textuur. Ellis Faas vindt dat kleuren jouw huidskleur kunnen complementeren zodat jij er op je best uit kan zien. Het merk biedt cosmetica voor lippen, ogen, huid en holders. De cosmetica van Ellis Faas is niet getest op dieren, enkel op supermodellen.

Urban decay

Urban decay is een make-up merk dat compleet vegan is. In Nederland mag een merk zich “vegan” noemen als ze voor een bepaald percentage voldoet aan de eisen. Bij de cosmetica van Urban Decay hoef jij je daar niet druk om te maken want het is 100% vegan. Het merk biedt mascara, oogschaduw, oogpotlood, highlighters en foundations. Ze zijn gemaakt van een vegan formule die alleen natuurlijke ingrediënten bevat en vrij is van dierlijke ingrediënten. Ook staan zijn dierproeven niet toe!

HEMA B.A.E.

HEMA is de winkel waar iedereen normaal gesproken heengaat voor rookworst, textiel, panty’s of kleding. Maar bij de HEMA vind je ook veel beautyproducten die vegan zijn. HEMA heeft een speciale lijn ontwikkelt die B.A.E. heet. Het merk staat voor ‘before anything else’ en karakteriseert zich door ingrediënten die niet van dierlijke afkomst zijn. Zoals we gewend zijn van HEMA, worden ook de B.A.E.-producten aangeboden voor een vriendelijke prijs. Jij draagt bij aan de wereld terwijl je er in je portemonnee weinig van voelt.

Nieuwe vegan make-up aanschaffen? Check dit!

Vegan lijkt allemaal erg duurzaam, maar het is allemaal wel wat duurder. Het is een bewuste keuze om bij te dragen aan een duurzame wereld. Door op een slimme manier met je geld om te gaan, houd je meer geld over om te besteden aan je favoriete vegan make-up. Koop voor een klein bedrag Ethereum bij Anycoindirect.