Wat is debiteurenbeheer en wat zijn de voordelen?

Voor veel ondernemers is debiteurenbeheer ontzettend handig. Het scheelt je namelijk heel veel tijd en kopzorgen als je het sturen van facturen aan een externe partij overlaat, en je hebt bovendien veel meer zekerheid betreft je inkomsten. Maar wat is debiteurenbeheer precies en hoe kan het je helpen je bedrijf te laten groeien? Dat lees je in dit artikel! Als we het over debiteurenbeheer hebben dan bedoelen we daar in veel gevallen factoring mee. In dit artikel gaan we wat dieper op deze term in, en vertellen we je precies wat het betekent.

Wat is factoring?

Kort gezegd is factoring het uitbesteden van je facturen. Deze verkoop je als het ware aan een factoring bedrijf, zoals factoringmaatschappij The Blue Factor. Zij betalen deze factuur vervolgens direct aan jou uit, en sturen hem vervolgens door naar jouw klant. Deze betaalt het bedrag direct aan de factoringmaatschappij, en dus niet aan jou. Je kunt daarbij zelf kiezen hoeveel tijd je de klant wilt geven voor het betalen van de factuur. De kosten die je zelf betaalt aan de factoringmaatschappij hangen af van hoe lang de klant heeft om te betalen hoe hoog het te betalen bedrag is en soms zelfs van de betrouwbaarheid van de klant. Soms worden klanten zelfs gecheckt, en kun je facturen pas uitbesteden wanneer ze zijn goedgekeurd. In andere gevallen mag je zonder verdere check al jouw facturen uitbesteden.

Over factoringmaatschappij The Blue Factor

Een zeer professioneel en factoringbedrijf is The Blue Factor. Daar werken ze op zeer toegankelijke wijze, en zijn ze er ook voor kleine ondernemers. Ideaal dus voor als jouw bedrijf nog niet zo groot is maar je wel wilt profiteren van de vele voordelen van factoring. Bij The Blue Factor werken ze op basis van een vast tarief en zonder kleine lettertjes. Het contract dat je ondertekent als je met hen een samenwerking start ziet er verrassend eenvoudig uit, en je kunt al binnen zeer korte tijd starten als je dat wilt. Bovendien zit je nergens aan vast en kun je dus ook besluiten te stoppen wanneer je maar wilt, en je bent niet verplicht om alle facturen aan hen te verkopen. Handig voor als je het eens wilt proberen en niet verplicht wilt zijn om direct ál je facturen uit te besteden of dit maanden (of zelfs jaren)- lang te doen.

De voordelen van factoring

Bij factoringmaatschappij The Blue Factor kunnen ze je precies vertellen wat de voordelen van factoring zijn. Het belangrijkste voordeel is natuurlijk dat je direct over je geld beschikt, zelfs als de klant te laat betaalt. Dit levert je veel financiële zekerheid op, en je kunt op deze manier gemakkelijker investeringen doen. Door deze verhoogde liquiditeit is het ook makkelijker om een lening te krijgen. Je hebt immers een optimale cashflow, en hoeft nooit achter je geld aan. Als laatste scheelt het je enorm veel tijd, want je hoeft nooit meer te controleren of klanten wel betaald hebben en ze te contacteren als dat niet het geval is. Dit doet de factoringmaatschappij voor jou. Heb je interesse? Bekijk dan de website van The Blue Factor en vraag meer informatie aan.