Welke financiële opleiding past bij mij?

Je hebt een passie voor financiën en je wil er zeker weten een opleiding in doen. Maar je vindt het nog moeilijk om te kiezen. In deze blog geven wij je meer inzichten in verschillende financiële opleidingen. 

Wanneer jij goed bent met cijfertjes, dan is het logisch om wat in de economische of financiële sector te gaan doen. Dit is echter een werkveld waarin er enorm veel verschillen zijn. De één financiële baan is de ander niet en daardoor is het moeilijk te kiezen. Wij proberen je in deze blog te laten zien welke verschillende keuzes je kan maken. Maar ook welke keuzes nu precies bij je passen. Van een master finance & control tot een opleiding in investeringen. Je komt er achter in deze blog. 

Master of Finance & Control 

Deze opleiding zorgt voor meer verdieping in jouw kennis over financiën. Dit is voornamelijk gericht op jouw eigen bedrijf of misschien het bedrijf waar je werkzaam bent. Je krijgt inzicht in strategie, recht, data en technologieën op gebied van financiën. Vooral het toepassen hiervan binnen je eigen organisatie word je geleerd. Zo weet jij hoe je verder moet komen en hoe er nog meer financieel gewin kan voortvloeien uit het bedrijf. 

Master Finance, boekhouding en belastingen 

Welke kant wil je op met je opleiding. De keuze is aan jou. Wanneer jij meer de boekhoud kant op wil, dan kan deze opleiding wel wat voor jou zijn. Zo leer je alles over belastingen en kan je na deze opleiding anderen beter informeren. En misschien zelfs als boekhouder aan de slag. Ook binnen een bedrijf kan jij na deze mba opleiding een belangrijke assist zijn. Zo kan je ondersteunen op internationaal niveau en ook meer leert over wetten en regelgevingen over belastingen. 

Master in finance en investeringen 

Wil jij meer leren over het maken van goede en duurzame investeringen? Dan kan deze opleiding heel goed bij je passen. Zo kan je aan de slag bij grote investeringskantoren en zie jij in waar het geld te verdienen valt. Er wordt je bijvoorbeeld geleerd hoe je kan zien of een investering haalbaar is, maar ook welke investeringen potentiele groei kunnen voortbrengen. Uiteindelijk kan jij je kennis en vaardigheden inzetten voor eigen gewin, maar ook voor het bedrijf waar je werkzaam bent. 

Master corporate finance management 

Deze opleiding is ervoor wanneer jij meer algemene kennis over financiën wil krijgen op bedrijfsniveau. Zo zal je meer leren over bankieren, bedrijfsfinancieringen, maar ook je persoonlijke financiën of als een accountant.  Je moet het zien als een opleiding op corporate niveau. Het meest is dus gericht op zaken als fusies, overnames, bedrijfsraportages en zelfs je sociale verantwoordelijkheid naar samenwerkingen of andere partijen. 

Master of Commerce en ontwikkelingsfinancieringen 

Wil jij met jouw gave voor cijfertjes ook nog iets goeds doen voor de wereld, dan kan je deze opleiding misschien gaan doen. Zo is hij gericht op ontwikkelingssamenwerkingen op internationaal niveau. Je bouwt kennis op over praktische ontwikkelingsoplossingen. Deze zijn gebaseerd op lange termijn strategieën die levens kunnen verbeteren. Vooral gericht op derdewereldlanden. Veel van deze opleidingen vinden dan ook plaats in Zuid-Afrika.