Welke soorten verschillende soorten leningen zijn er?

Er komt in iedereens leven een moment dat hij of zij met spoed geld nodig heeft. Of het nu gaat om een verbouwing die op de planning staat of om die ene verre reis die je nog wilt maken. Soms heb je nu eenmaal behoefte aan een bepaald kapitaal. In plaats van alles bij elkaar te sparen is het natuurlijk mogelijk om geld te lenen. In tegenstelling tot wat nog wel eens wordt gedacht is het niet zo dat er maar één soort lening te vinden is in ons land. Om je hier meer over te laten zien hebben we dé meest gekozen soorten leningen voor jou op een rijtje gezet!

De persoonlijke lening

De eerste optie is om te kiezen voor een persoonlijke lening. Een groot voordeel van deze lening is dat het bedrag in een keer wordt gestort. Dit maakt het dan ook mogelijk om dit bedrag in een keer te besteden aan een doel wat jij zelf voor ogen hebt. Vervolgens betaal je per maand een bepaald bedrag aan afbetaling, inclusief rente uiteraard. Doordat de lening tussendoor niet duurder wordt, vallen de kosten voor deze lening erg mee in verhouding tot enkele andere opties.

Het doorlopend krediet

Met het doorlopend krediet ben je in staat om over een langere periode over een maandelijks of zelfs wekelijks bedrag te beschikken. Dit wordt mogelijk gemaakt door een lening die je per keer kunt verhogen. Mocht je van plan zijn om te gaan verbouwen dan komt dit zeker van pas. Vaak is het bij verbouwen namelijk zo dat de kosten toch even wat hoger uit komen te vallen dan je in gedachten had. Hou wel rekening met het feit dat deze soort lening gemiddeld genomen iets duurder is dan de persoonlijke lening.

Een particuliere lening

Het is mogelijk dat je niet in aanmerking komt voor de bovenstaande leningen. Dit kan bijvoorbeeld aan de orde zijn als je een slechte BKR status hebt. In dit geval is het echter alsnog mogelijk om te kiezen voor een particuliere lening. Bij een particuliere lening, vaak te vinden via speciale websites, leen je in feite via een private partij. Hoewel dit een makkelijke manier is om aan geld te komen brengt het wel meer risico’s met zich mee. Je hebt nu eenmaal niet de zekerheid die je bij de financiële kredietverstrekkers wel krijgt.

Kies je voor één van de bovenstaande leningen dan is geld lenen echt niet meer zo lastig als je zou denken. Door de relatief milde aanmeldvereisten is het voor veel mensen mogelijk om zich vandaag nog aan te melden voor een nieuwe lening als ze dit zouden willen. Ongeacht de lening die je aangaat is er één ding wat je goed in je oren moet knopen: leen alleen als je in staat bent het terug te betalen. Doe je dit niet dan is de kans groot dat je voor aanzienlijke boetes komt te staan. Niet waar je op zit te wachten natuurlijk!