Investeren in Ethereum of Solana; wat is de beste optie?

Op dit moment zijn er honderden munten te vinden op de cryptomarkt. Nu is het alleen wel zo dat niet iedere munt een even goede toekomst voor de boeg heeft. Twee munten die daarentegen wel weer hoog worden ingeschat door deskundigen zijn Ethereum en Solana. Als belegger twijfel je wellicht over de vraag welke van deze twee munten je zou moeten kopen. Ben je benieuwd welke munt het beste is om op te nemen in je portfolio? Neem dit artikel dan zeker even goed door, we laten het je vandaag namelijk allemaal zien!

Ethereum – bekend en betrouwbaar 

De kans is groot dat je wel eens van Ethereum hebt gehoord. Dit is na Bitcoin namelijk de grootste en meest verkochte munt van dit moment. Ethereum is dan ook echt aan te merken als een van de meest toonaangevende cryptomunten die je maar kunt kopen. Het is een netwerk dat het gezicht van de financiële industrie verandert door gedecentraliseerde financiën mogelijk te maken. Dit is dankzij een speciale open-source blockchain met kleine contracten functionaliteit mogelijk geworden. De munt Ether is de op één na grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie. De laatste tijd is de koers enorm hard omhoog gegaan, met als gevolg dat steeds meer beleggers kiezen voor deze cryptomunt. Deze munt is een verstandige keuze voor iedereen die zonder al teveel risico wilt beleggen in crypto maar die geen zin heeft om Bitcoin te kopen. 

Solana – alternatief voor Ethereum 

Ethereum is een prima optie voor de mensen die dus niet al te veel risico willen lopen bij het beleggen. Mocht je juist wel zin hebben in wat meer risico dan is het mogelijk om te kiezen voor Solano. Het team achter de Solana stichting lanceerde haar munt in 2020 tijdens de pandemie en heeft laten zien dat er echt potentie in zit. Een van de doelstellingen van Solana is om Decentralised Finance (Defi) toegankelijk te maken voor iedereen, ook voor niet-beleggers. Dit is de reden dat het ook wel eens wordt gezien als een soort alternatief voor Ethereum. Wanneer alles werkt dan kan het netwerk van Solano alles wat Ethereum kan, alleen is het dan sneller en beter. Nu is het alleen wel de vraag of dit ze ook echt allemaal zal lukken. 

Een persoonlijke keuze om te maken

Het is niet zo dat we kunnen zeggen dat Ethereum of Solana beter is dan de ander. Het zijn allebei erg goede munten die wellicht de potentie hebben om erg groot te worden op de markt. Mocht je zeker willen zijn dat je het beste van beide werelden meekrijgt dan is het natuurlijk altijd mogelijk om in twee munten te beleggen in plaats van een. Dit is niet alleen minder risicovol, maar het zorgt er ook nog eens voor dat je jouw kansen op een hoog rendement weet te spreiden. Neem ook zeker een kijkje bij de rest van de artikelen hier op de site als je nog meer wilt leren over cryptovaluta!