Zelf thuis kantoor inrichten: aan deze kosten moet je denken

Steeds meer mensen beginnen een eigen bedrijf, en werken dus vanuit thuis. Dan is het heel fijn als je een eigen ruimte als thuiskantoor in kunt richten, zodat je geconcentreerd kunt werken. En zodat je ook de deur achter je dicht kunt trekken als je klaar bent met werken en lekker kunt ontspannen! Aan welke kosten moeten je denken als je een thuis kantoor in gaat richten?

Meubels

Het ligt voor de hand natuurlijk, maar je thuiskantoor moet voorzien zijn van een fijne werkplek. Dus een bureau waar je prettig aan kunt werken en een goede bureaustoel. Investeer hierbij echt in kwalitatief goede spullen, die op jou zijn afgestemd. Je rug zal je dankbaar zijn als je dat doet!

Naast een bureau en een stoel is het fijn als je dingen op kunt bergen, dus een kast is ook geen overbodige luxe. Opgeruimd staat netjes, en in een opgeruimde werkplek kun je je vast beter concentreren.

Elektronica

Een pen, plakband, paperclips, allemaal handig om te handig om te hebben, maar dit kost allemaal niet zoveel. Waar wél kosten in gemaakt worden, is in elektronica.

Denk aan een monitor, een toetsenbord en muis om ergonomisch te werken. Een telefoon of een dockingstation voor je mobiele telefoon. Maar ook een printer mag niet ontbreken. Bedenk je daarbij dat de goedkoopste printers vaak met dure cartridges werken. Print je regelmatig, dan is een laserprinter een investering die zich echt terugbetaalt. Vergeet daarbij niet toners voor je thuiskantoor te bestellen!

Aankleding

Je thuiskantoor is waarschijnlijk de plek waar je veel tijd door gaat brengen. Zorg er dus vooral ook voor dat je je prettig voelt op je werkplek. Hou je van lezen? Kijk dan of je een boekenkast kwijt kunt, met eventueel een gezellig zitje om even ontspannen te kunnen lezen. Als je tijdens het werk graag muziek luistert, mag een goede box niet ontbreken.

En natuurlijk moet er ook wat op de vloer en tegen de muur. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een tof fotobehang, dan hoef je nooit meer een achtergrond in te stellen bij een videovergadering! Leg een fijn kleed op de vloer als je daar blij van wordt. Oftewel, zorg ervoor dat je graag in je werkkamer zit te werken en investeer hier dan ook in. Het is zonde om het maar half te doen zodat je daarna ergens anders gaat zitten werken. En vergeet niet dat je sommige kosten van de belasting af mag trekken!