Hoeveel kun je besparen op een andere autoverzekering?

Voor veel automobilisten in de autoverzekering een flinke kostenpost. Je zult je daarom vaak afvragen of het mogelijk is om hierop te besparen. Het antwoord daarop is ja! Het is zelfs een fluitje van een cent. Wij helpen je een handje door een aantal handige tips op een rijtje te zetten. Zo kun je zien dat ook jij binnen een paar minuten flink kunt besparen op je autoverzekering.

Check je autoverzekering!

Wij begrijpen heel goed dat met je autoverzekering bezig zijn niet het leukste is om te doen. Maar toch is het handig om af en toe te checken of je bij je huidige autoverzekeraar nog wel goed zit. Je wilt natuurlijk wel je auto verzekeren bij de goedkoopste aanbieder! Uit onderzoek blijkt dat een groot deel van de Nederlanders niet weet hoe zij verzekerd is. Zo weet vijftig procent van de ondervraagden niet hoe hoog het eigen risico eigenlijk is en of ze wel een eigen risico hebben. Opzicht logisch, vaak sluit je het af en kijk je er nooit meer naar. Toch is het handig om dit wel te doen. Vergelijk daarom elk jaar verschillende verzekeraars met elkaar en check of je bij jouw verzekeraar nog wel het goedkoopste uit bent.

Vergeet de dekking niet!

Kijk ook naar de dekking van je autoverzekering. Wat is de leeftijd van je auto? Het zou zomaar kunnen dat jij onnodig te veel betaald, omdat de dekking niet past bij de leeftijd van je auto. Het is verstandig om een nieuwe auto (tot ongeveer 4 jaar oud) zo uitgebreid mogelijk te verzekeren. Ga daarom voor een Allriskverzekering. Heb je een wagen van 10 jaar of ouder? Dan is een WA-dekking vaak genoeg.

Verhoog je eigen risico

Dit klinkt voor veel mensen waarschijnlijk gek. Maar door je eigen risico te verhogen, verlaag je vaal de algehele kosten van je autoverzekering. Uit een onderzoek blijkt dat het in de zorg heel normaal is om voor een hoger eigen risico te kiezen, maar dat veel mensen dit bij een auto niet doen. Als je een kleine schade rijdt, is het vaak ook handig om de kosten zelf te betalen. Zo verlies je geen no-claimkorting.

Geef altijd een verandering door

Als je gaat verhuizen geef je vaak je nieuwe postcode door aan de verzekering. Prima natuurlijk. Maar wist je dat je veel kunt besparen als je er net iets dieper in duikt? Verzekeraars maken namelijk een risicoprofiel aan van steeds meer plekken in Nederland. Zo kan de premie per huisnummer of zelfs toevoeging verschillen. Tegenwoordig kan de premie in de ene straat dus lager zijn dan in een andere straat. Wees je daar bewust van!

Voorkom een dubbele verzekering

Huh, een dubbele verzekering? Hoe kan dat nou… Denk je misschien. Het kan bijvoorbeeld bij een rechtsbijstandsverzekering voorkomen dat je al verzekerd bent voor het verkeer. Een aanvulling op je autoverzekering is dan overbodig en vaak duurder dan de verkeersdekking van je rechtsbijstandsverzekering. Pas dus goed op want dubbel verzekeren is zonde van je geld!