3 applicatie voor elke ondernemer

Als ondernemer moet je heel veel balletjes hooghouden. Gelukkig leven we vandaag de dag met mobiele telefonie, wat betekent dat je keuze hebt uit honderdduizenden applicaties die jou kunnen helpen in het leven. We hebben 3 belangrijke apps voor jou op een rijtje gezet!

Voordat we het gaan hebben over welke apps jij absoluut op je telefoon moet hebben staan, is het ook wel even handig om goed te kijken naar welke telefoon jij hebt. Je kan natuurlijk kiezen voor het beste van het beste, zoals een iPhone 13 mini met zakelijk abonnement. Tegenwoordig is een mobiele telefoon bijna belangrijker dan een tablet of laptop. Allereerst wil je bereikbaar zijn, zowel telefonisch als op de mail of de app. Maar je kan je socialmedia-kanalen bijwerken op elk moment van de dag. Een ander voordeel aan een goede telefoon is dat de camera’s tegenwoordig zo goed zijn dat het haast lijkt alsof je met een spiegelreflexcamera rondloopt. Naast dat je het apparaat zakelijk goed kan inzetten, is het ook nog eens zo dat sommige applicaties niet (meer) goed werken op telefoons die te oud zijn.

1. Evernote 

Draag jij graag een notitieboek bij je? Evernote is de digitale versie hiervan. Je kan heel de dag door snelle aantekeningen opschrijven, nieuwe ideeën vastleggen of complete bijeenkomsten uitschrijven. Het is ook nog eens zo dat je notities gesynchroniseerd kunnen worden met bijvoorbeeld je tablet of je computer zodat je altijd jouw belangrijkste notities bij de hand hebt. Naast schrijven kan je ook afbeeldingen toevoegen of gesproken tekst. Wil je alles extra veilig houden? Dan kan je er een extra wachtwoord opzetten. 

2. Moneybird 

Facturen maken en automatisch opsturen? Je zakelijke rekening koppelen om straks gemakkelijk je boekhouding te doen? En er zeker van zijn dat ‘ie klopt zodat je straks alles kan inleveren bij de Belastingdienst? Met Moneybird kun je hiervoor zorgen! Daarnaast kan je ook je uren bijhouden. Dat is niet alleen prettig voor jezelf, maar ook voor het behalen van je uren voor de Belastingdienst. Moneybird werkt simpel en prettig, zowel via je telefoon als via een laptop of tablet. Het is ook een stuk goedkoper dan een boekhouder in dienst nemen.

3. Pomodoro Timer 

Ben jij bekend met de Pomodoro techniek? Dit is een effectieve manier van werken waarbij je voor een bepaalde periode, vaak 50 minuten tot een 1 uur, aan één taak werkt. Na dit uur gaat er een belletje waardoor je weet dat je 10 minuten pauze mag houden. Hierna ga je verder met een andere taak. Weer 50 minuten tot een uur lang. Deze manier van werken zorgt ervoor dat je productief bent en blijft. Door regelmatig een korte pauze te houden kan je langer doorwerken en blijf je productiviteit hoog. 

Dit zijn slechts 3 applicaties die jou goed kunnen helpen in het ondernemerschap. Maar er zijn heel veel applicaties te vinden online. Bijvoorbeeld voor het bijhouden van je uren, contacten of om bijvoorbeeld socialmedia-berichten in te plannen. De mogelijkheden zijn eindeloos! Welke applicatie is jouw favoriet? 

Eerder schreven we al een blog over het op de kaart zetten van jouw onderneming. Je leest het hier!