Investeren met weinig geld: wat zijn de beste keuzes?

//

Heb je geen mega budget maar wil je wel een deel van je geld investeren? En weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Wij gaan je hiermee helpen! Wij hebben op een rijtje gezet waar je in deze huidige tijd het beste je geld in kunt investeren en hoe je met weinig inleg toch een hoog rendement kunt behalen. Heeft dit je interesse? Lees dan vooral door!

Beleggen in aandelen

Je kunt je geld op verschillende manieren investeren. Het beleggen in aandelen is er eentje van, die ook met een kleine portemonnee veel kan opleveren! Dit is een manier die al een tijdje populair is, maar je moet wel weten wat je doet. Beleggen kent risico’s en je kunt je inleg verliezen. In het verleden behaalde resultaten zijn geen indicatie voor toekomstige resultaten. In ETF’s beleggen is een verstandige keuze als je begint met beleggen.

Investeren in crypto

Een nieuwere, nog minder bekende manier van geld investeren is het investeren in cryptovaluta. Vooral de Bitcoin wordt steeds bekender, en kan ook zeker wat opleveren. Het fijne is dat er geen minimumbedrag is wat je kunt inleggen, waardoor iedereen eraan kan meedoen. Ook is het soms wat onvoorspelbaar en niet heel stabiel. Net zoals bij het investeren in aandelen zitten hier dan ook zeker risico’s aan verbonden.

Investeren in vastgoed

Het investeren in vastgoed kan een erg lucratieve bezigheid zijn. Een goeie manier om hiermee te beginnen is via een vastgoedfonds. Een vastgoedfonds is een beleggingsfonds dat investeert in vastgoed zoals woningen, kantoren of winkelcentra. Beleggen in een vastgoedfonds is met name aan te raden als u wilt beleggen in vastgoed, zonder de verantwoordelijkheid of de lasten van het vastgoed te willen dragen. Er zijn verschillende vastgoedfondsen. De vastgoedfondsen onderscheiden zich doordat elk vastgoedfonds zich richt op een bepaald type sector, branche of goed. Onderzoek daarom goed welk vastgoedfonds bij uw wensen past.

Bij het beleggen in vastgoedfonds koopt u een aandeel in een fonds. Met uw bijdrage kan het beleggingsfonds de bouw of de aankoop van bijvoorbeeld kantoren, winkelcentra of woningen financieren. Vaak heeft u als belegger geen keuze waarin het vastgoed wordt belegd. Het beleggingsfonds verdient geld aan de verhuur of verkoop van het vastgoed en u krijgt een deel van de winst, oftewel dividend, uitgekeerd.