5 x cryptocurrencies met een uniek plan

/

Het investeren in cryptocurrencies wordt de laatste jaren steeds populairder. Er is een mega groot aanbod aan verschillende cryptocurrencies beschikbaar. Ze zijn allemaal anders, en hebben vaak een uniek doel of plan. Hier zullen wij je vertellen over vijf verschillende munten die allemaal uniek zijn op hun eigen manier.

Aion

Aion is een goed voorbeeld van een cryptomunt met een innovatief plan. Aion crypto is opgericht om het groeiend aantal blockchains met elkaar te verbinden. Door deze constructie moeten meer mogelijkheden ontstaan voor het gebruik van de blockchains. De techniek die wordt toegepast door Aion wordt ook wel de derde generatie blockchains genoemd. In deze generatie gaan de blockchains met elkaar communiceren, de derde stap na het uitvoeren van transacties en het bouwen van netwerken. Mogelijkheden die de derde generatie tot stand brengt zijn: samenwerken, schalen en creëren.

Ripple

In tegenstelling tot veel andere cryptocurrencies, is ripple geen decentraal netwerk, maar wordt het door één partij beheerd. Je kunt ripple zien als een betaalsysteem dat is gemaakt voor internationale overboekingen. Ripple is in tegenstelling tot bitcoin eigenlijk geen officiële cryptovaluta. Het wordt eerder gezien als een soort betalingsprotocol dat in handen is van één groot bedrijf.

Dash

Dash is sneller en anoniemer dan bitcoin, en wordt soms zelfs de ‘nieuwe bitcoin’ genoemd. De community achter dash wil dat de cryptocurrency geen ‘nerd-cash’ wordt, maar echt gemeengoed dat iedereen kan gebruiken. Hoewel Dash een gemakkelijkere en snellere manier aanbiedt om te betalen, biedt het ook veel voordelen voor bedrijven, zoals een onmiddellijke afwikkeling, geen terugboekingen en geen commissie.

Monero

Monero wordt ook wel de ‘cryptocurrency voor criminelen’ genoemd, omdat het bekendstaat om zijn anonimiteit. Op veel digitale zwarte markten kun je met monero betalen om te verhullen dat je bijvoorbeeld drugs of wapens koopt. Transacties kunnen niet getraceerd worden en hiermee worden (de acties van) beleggers en handelaren beschermd tegen nieuwsgierige ogen.

Qtum

Qtum wil de ‘blockchain van China‘ worden. De mensen achter qtum richten zich ook specifiek op het bedrijfsleven en zijn druk bezig om met bedrijven proeven uit te voeren. Er is zelfs een soort appwinkel waar je alle (Chinese) diensten die met qtum werken kunt zien en proberen.