Starten in het buitenland: waar moet je op letten?

Je bent al jaren bezig met je bedrijf in Nederland en het loopt steeds beter en beter. Het wordt tijd om ook eens kansen in het buitenland te benutten. Voor je de grens over gaat is het belangrijk dat je een paar dingen weet. Je leest deze punten in dit artikel. 

Wanneer je begint in het buitenland zal je jezelf een aantal vragen moeten stellen. Hoe word ik succesvol in het buitenland? Je kent de markt niet dus wat kan je hieraan doen? Zijn er ook regels waar je rekening mee moet houden in het buitenland? Dit zijn niet zomaar kleine vraagstukken. Maar wij proberen er in dit artikel zo kort en bondig mogelijk antwoord op te geven. 

Wat is succes voor jou? Dat is de eerste vraag die jij jezelf moet stellen. Wil je dezelfde cijfers behalen in Nederland als in het buitenland? Oryx is een bedrijf dat ervoor kan zorgen dat jouw ambities worden waargemaakt. Je zal immers misschien toch de ervaring van anderen nodig hebben om te kunnen slagen in het buitenland. 

Leren de markt kennen in het buitenland

In Nederland is de markt waarschijnlijk compleet anders dan in het land waar je gaat starten. Daarom is het slim om eens op zoek te gaan naar concollega’s die in dezelfde tak van sport aan het werk zijn op de plek waar jij wilt gaan beginnen. Ook kan cultuur een grote rol spelen wanneer jij een bedrijf ergens gaat starten. Soms zal je bijvoorbeeld echt een band moeten krijgen met de plaatselijke bevolking voordat je bedrijf zal gaan lopen. Dit zal echter voor ieder bedrijf in combinatie met andere locaties anders zijn. 

Als laatste zal je goed moeten kijken naar de wet- en regelgeving in een land. Niet ieder land is hetzelfde en misschien moet je wel andere belastingen betalen of ontvang je als starter juist subsidies in het land waar jij begint. Zoek goed uit wat voor jou geldt voordat je jezelf er gaat vestigen. 

Je ziet dat er in een notendop dus al een aantal zaken zijn waar je rekening mee moet houden. Daarnaast wil jij jouw bedrijf opbouwen en ook online vindbaar worden. Het kan zijn dat er partijen zijn die je daar goed bij kunnen helpen. Probeer het vooral niet alleen te doen. 

Meer weten? Kijk eens op deze pagina van de KVK.