Zelf cryptomunten minen: hoe doe ik het?

Inmiddels heb je vast en zeker al weleens een keer gehoord over cryptomunten en het investeren in bijvoorbeeld Bitcoin. Maar wist je dat jij zelf cryptomunten kan creëren? In deze blog vertellen we je hoe je zelf cryptomunten kan minen.

Veel mensen investeren in cryptomunten en proberen op die manier geld te verdienen. Maar er is een andere manieren om extra geld te verdienen en dit is door zelf als miner aan de gaan. Er zijn een aantal videokaarten die inmiddels bijna niet meer te krijgen zijn. Dit is omdat veel miners weten dat je met deze videokaarten gemakkelijk cryptomunten kan maken. Met enkel een videokaart een geen goede computer kan jij dus al geld verdienen. Maar hoe werkt dat precies? 

Cryptomunten minen hoe werkt het? 

Wanneer je wil gaan minen is het slim om je goed in te lezen. Je kan natuurlijk gewoon aan de slag gaan, maar grote kans dat je dan geen idee hebt waar je mee bezig bent. Zo is Bestebank.org een slimme website om eens te bestuderen. Daar leer je alles over cryptomunten en lees je het laatste nieuws. 

De blockchain kan je vergelijken met een transacties logboek. Als miner verifieer jij een transactie en leg je hem vast in die blockhain. Om een nieuw blok te kunnen beginnen in die ketting moet er door een computer een moeilijke rekensom worden uitgerekend. Dit is een proces dat veel vermogen kost. Degene die het als eerste heeft uitgerekend krijgt hiervoor betaald. Omdat de berekening zo moeilijk is, is het vrijwel onmogelijk om transacties te manipuleren. 

Hoeveel verdien ik met zelf minen? 

Er zijn een aantal websites waarbij je handig kan zien welke hashrate je krijgt bij welke videokaart. Omdat de rekensommen steeds moeilijker worden zijn er ook steeds betere videokaarten nodig. Om te kunnen minen zal je ook nog eens je computer dan en nacht moeten laten draaien. Het is dus niet super winstgevend, omdat je ook met stroomkosten zit. Heb jij zonnepanelen dan wordt het al iets goedkoper. Hierdoor wordt er vooral veel gemined door grote bedrijven in koudere landen. Hier is het makkelijker om computers af te koelen en dit scheelt een hoop stroomkosten. Zo zijn de winsten ook groter. Zou jij nu zelf beginnen met minen dan verdien je waarschijnlijk rond de 4 tot 9 euro per dag. 

Hoe kan ik starten met cryptomunten minen? 

Wil je na dit alles zelf beginnen met minen? Je hebt een aantal websites waar je een account op kan aanmaken. Je download vervolgens een software en verhuurt nu jouw computerkracht. Ga er dus niet vanuit dat jij je computer nog goed kan gebruiken op dit moment. De software kijkt vervolgens wat de beste cryptomunt is om te gaan minen. Zo weet je altijd het hoogste rendement te halen. Het maakt trouwens niet uit voor welke munt de software gaat. Je krijgt altijd uitbetaald in Bitcoin. Zorg er wel voor dat je verdiende cryptomunten gelijk in je wallet gaan Op deze manier voorkom je gehackt en bestolen te worden. 

Houd jij van duurzaamheid en maak jij je zorgen over het stroom verbruik van minen? Bekijk dan eens dit artikel.