Hoe kom ik van mijn studieschuld af?

Gefeliciteerd! Jij hebt je studie succesvol afgerond, en nu is het tijd voor de volgende stap. Misschien ga je direct aan het werk, maar misschien neem jij ook nog wat tijd voor jezelf en ga je eerst even reizen. De volgende stap betekent dat jij je studie volledig achter je laat, tenminste als dit mogelijk is. Want, die studieschuld: hoe kom je daar eigenlijk van af?

  1. Let op je geld

Als jij fulltime aan het werk gaat, krijg je een vast inkomen binnen. Dit is een makkelijke manier om je studieschuld af te lossen, maar je moet er wel goed voor opletten. Want, uitgaven die jij vanuit je studententijd gewend was om te doen, kan je nu misschien beter niet meer doen. Probeer maandelijks een bedrag opzij te leggen om je studieschuld af te lossen. Dit hoeft geen heel groot bedrag te zijn, maar zorg ervoor dat jij je er wel maandelijks aan houdt. Zo weet jij elke maand hoeveel geld je over houdt, en hoe lang het gaat duren totdat jij je schulden hebt afgelost.

  • Stel prioriteiten

Mogelijk heb jij wensen om uit huis te gaan, of om een auto te kopen. Dit zijn mooie doelen om voor te sparen, maar let er op dat deze doelen niet ten koste gaan van het aflossen van je studieschuld. Sterker nog: misschien heb jij al een auto. Je kan deze verkopen, om (een groot gedeelte van) je studieschuld af te lossen. Een auto is namelijk nooit onmisbaar; met het openbaar vervoer kom je al heel ver.

  • Leen geld!

Dit klinkt misschien heel raar; geld lenen om een lening af te lossen. Maar, dit kan weldegelijk zijn voordelen hebben. Wanneer jij een lening afsluit, sluit je hiermee ook een vaste rentepercentage af. In de loop der tijd verandert deze rente vaak veel, soms in jouw voordeel. Wanneer jij ergens een lening afsluit met een lager rentepercentage dan het rentepercentage van jouw openstaande studieschuld, zorg je ervoor dat jij maandelijks minder kwijt bent aan rentekosten. Wil jij graag geld lenen? Neem eens een kijkje op Lening.com! Zij kijken wat voor jou de mogelijkheden zijn voor jou, en zorgen ervoor dat jij de perfecte lening kan afsluiten.