Is het slim om werk uit te besteden?

Ben je ondernemer? Dan weet je hoe het is om een volle agenda te hebben. Je eigen zaak runnen is een flinke opgave waar al gauw veel bij komt kijken. Denk niet alleen aan het leveren van je product en/of dienst, maar ook aan het werven van klanten, de financiële administratie en het onderhoud van je website. Het kan dan ook slim zijn om bepaalde werkzaamheden uit te besteden. Dit kost geld, maar kan je uiteindelijk ook tijd, energie en geld opleveren. Hoe? In dit artikel leggen we het uit aan de hand van een aantal voorbeelden.

Tijdrovende en frustrerende klussen uitbesteden 

Als ondernemer heb je er vast wel eens mee te maken gehad: niet-betalende klanten. En wanbetalers najagen, kan je flink wat tijd kosten – en frustratie opleveren. Soms is erachteraan mailen en bellen niet voldoende. Dan kan het handig zijn om dit werk uit te besteden aan een incassobureau. Incassobureaus hebben de tools en kennis om snel betalingen te innen. Daarnaast kunnen ze tijdrovend werk uit handen nemen. Incassobureau Credifin bijvoorbeeld, kan ook aanmaningen opstellen en versturen naar jouw niet-betalende klanten. Incassobureaus weten precies aan welke eisen een geldige laatste aanmaning moet voldoen. Hiermee maak je volgens alle wettelijke eisen aanspraak op de incassokosten. Schrijf je zelf een laatste aanmaning en maak je een foutje, dan gaat dit niet op. Tijdrovende en frustrerende klussen uitbesteden is in dit geval ook een verstandige keuze! 

Andermans kennis en tools inzetten

Als je werk uitbesteedt, geeft dit vaak ook de mogelijkheid om andermans kennis in te zetten. Als je bijvoorbeeld een eigen website hebt en je wilt online je vindbaarheid vergroten – maar je hebt hier zelf niet de kennis voor – dan kun je een online marketingbureau inschakelen. Een online marketingbureau heeft specialisten in huis die via verschillende kanalen je online vindbaarheid kunnen vergroten. Ook hebben zij toegang tot verschillende tools waardoor ze de resultaten goed kunnen monitoren en precies weten wanneer en waar ze moeten bijschaven. Hoe beter vindbaar je website is, hoe meer bezoekers en hoe meer sales dit oplevert. Een online marketingbureau inschakelen kost geld, maar levert uiteindelijk ook meer op! 

Besparen op de kosten

Met geld uitgeven kun je uiteindelijk ook geld besparen. Je kunt bijvoorbeeld een dure systeembeheerder inhouse nemen en dure software installeren, maar je kunt je IT-beheer ook uitbesteden. Voor een x bedrag per maand zorgt een IT-beheerder dat je ICT-zaken van A tot Z geregeld zijn. En hard- en software is hier vaak bij inbegrepen. Ook worden storingen en calamiteiten door de ICT-partij opgelost, wat bij de maandprijs is inbegrepen. Hier hoef jij zelf dus geen tijd (en extra geld) in te steken. Onderaan de streep scheelt dit dus een hoop!

Bovenstaande voorbeelden laten zien dat het waardevol kan zijn om bepaalde werkzaamheden uit te besteden. In sommige gevallen levert het tijd en energie en ook geld op. Daarnaast is het prettig als jij je volledig kunt focussen op jouw core business: je eigen dienst of product!