Vrouwen en cryptocurrencies: hierin investeren vrouwen het meest

Vaak wordt gedacht dat cryptocurrencies vooral digitale munten zijn waarin mannen geïnteresseerd zijn of waarin mannen hun geld investeren. Dit is echter een onterechte gedachte, want cryptocurries zijn (juist) steeds populairder geworden onder vrouwen. Benieuwd in wat voor cryptocurrencies vrouwen met name investeren en wat dit type crypto zo aantrekkelijk maakt? We bespreken het in dit artikel.

Bitcoin

Bitcoin is veruit de meest gebruikte digitale munt en dat blijkt ook wel uit de cijfers. Ondanks dat de waarde van Bitcoin tijdens de coronacrisis sterk gedaald is, maakt 78% van de Nederlandse vrouwen die hun held investeren in cryptocurrencies, gebruik van Bitcoin. Het zou goed kunnen dat dit het geval is omdat Bitcoin wereldwijd de meest populaire en gebruikte cryptomunt is.

Ethereum

Na Bitcoin is Ethereum de meest gebruikte digitale munt. Het zou goed kunnen dat vrouwen gemiddeld vaker kiezen voor de meest gebruikte (en daarmee veiligste) cryptocurrencies. Het blijkt dat mannen en vrouwen verschillende strategieën toepassen als het gaat om investeringen. Mannen zouden eerder op korte termijnwinst willen maken, terwijl vrouwen meer focussen op lange termijn. Daarmee kiezen ze ook vaker voor een lager risico. Je hebt dan minder rendement, dus de winst is minder hoog, maar de verliezen zullen ook minder laag zijn.

person using phone and laptop computer

NFT

NFT’s, otewel non-fungible tokens, zijn in korte tijd razend populair geworden op het web. Het is een vrij nieuwe vorm van cryptocurrencies, die eigenlijk meer overeenkomt met investeringen. De NFT’s kunnen op veel verschillende markten worden toegepast, maar de laatste tijd gebeurt het steeds vaker op de kunstmarkt. NFT’s hebben een plekje op de blockchain van Ethereum, waar ze als asymmetrisch versleutelde transactie opgeslagen worden. NFT’s zijn onverwoestbaar en ondeelbaar. Dat betekent bij het NFT kopen ze niet in kleinere stukjes kunnen worden opgedeeld, maar ook dat ze niet verwijderd of bewerkt kunnen worden vanaf de blockchain.

Tether

Ook geven vrouwen aan veel te investeren in Tether. Op dit moment is deze digitale munt de meest geïntegreerde digital-to-fiat currency en kun je de coins kopen, verkopen en gebruiken bij onder andere Bitfinex, Shapeshift, GoCoin en verschillende andere beurzen.